INGEN TV-DEKNING: Bilder av av den avsatte egyptiske presidenten Hosni Mubarak liggende i senga i inne i et bur i rettsalen i Kairo, vil ikke bli tilgjengelig når rettssaken mot den tidligere presidenten fortsetter i September. Her er Mubarak i rettsalen idag. Foto: AP / Egyptian State TV / Scanpix
INGEN TV-DEKNING: Bilder av av den avsatte egyptiske presidenten Hosni Mubarak liggende i senga i inne i et bur i rettsalen i Kairo, vil ikke bli tilgjengelig når rettssaken mot den tidligere presidenten fortsetter i September. Her er Mubarak i rettsalen idag. Foto: AP / Egyptian State TV / ScanpixVis mer

Stopper tv-dekning av Mubaraks rettsak

- Hvordan kan jeg være sikker på at dette blir en rettferdig rettssak da, sier faren til drept demonstrant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV-kameraer vil ikke bli tillatt under resten av rettssaken mot den avsatte egyptiske presidenten Hosni Mubarak.

Det avgjorde rettens formann, dommer Ahmed Rifaat idag, da den sengeliggende Mubarak på ny var tilbake i rettsalen i Kairo.

Mubarak (83) anklages for å ha hatt ansvaret for at rundt 850 mennesker ble drept og mer enn 6000 såret under demonstrasjonene rundt Tahrir-plassen i vinter.

Statlig TV har så langt fått lov til å filme i rettsalen, men dommer Rifaat sa idag at han har bestemt seg for å forby tv-kameraer når rettsforhandlingene starter opp igjen i begynnelsen av september.

- Det er for å beskytte allmenhetens interesser, sa dommeren ifølge nyhetbyrået AP.

- Ikke riktig Beslutningen ble møtt med mistenksomhet av blant andre Ramadan Ahmed, faren til en 16-årig demonstrant som ble drept under demonstrasjonene i vinter.

PÅ VEI INN I RETTEN IDAG: Hosni Mubarak. Foto: AP / Egyptian State TV / Scanpix
PÅ VEI INN I RETTEN IDAG: Hosni Mubarak. Foto: AP / Egyptian State TV / Scanpix Vis mer

- Dette er ikke riktig. Hvordan kan jeg bli beroliget og føle rettferdighet da, sa Ahmed, som ble nektet adgang til rettssalen.

- Jeg ønsker å se rettferdigheten seire, sa faren til AP.

- Absurd, sier Sheriff Mohamed, en annen mann nyhetsbyrået Reuters har snakket med utenfor rettsbygningen.

- Det er viktig for folket å se hva som skjer inne i rettsalen. Å stoppe livesendingene betyr at det er gjort en avtale med Mubarak, sier Mohamed oppgitt til nyhetsbyrået.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I metallbur Den skrantende, 83 år gamle Mubarak ankom rettsbygningen i Kairo i et helikopter. Han ble trillet inn i metallburet på en seng med sine to sønner, Gamal og Alaa ved sin side.

En rettssak mot Mubarak, som regjerte med ubestridte kraft i nesten 30 år, var en av de viktigste kravene demonstrantene hadde da de tvang ham ut av presidentkontoret den 11. februar.

STOPPER TV_SENDINGEN: Dommer Ahmed Rifaat. Foto: AP / Egyptian State TV / Scanpix
STOPPER TV_SENDINGEN: Dommer Ahmed Rifaat. Foto: AP / Egyptian State TV / Scanpix Vis mer

Dommer Ahmed Rifaat sa at rettssaken mot Mubarak, hans tidligere sikkerhetssjef og seks andre høytstående tjenestemenn fortsetter 5. september.

Steinkasting Mubarak-tilhengere og motstandere braket sammen med steinkasting utenfor rettsbygningen idag.

- Dommer, våkn opp! Mubarak drepte mine brødre. Henrett morderen, ropte noen i mengden.

Etter at retten ble hevet, vinket Mubaraks sønner til det tidligere regimets støttespillere, før de skjøv sin fars båre ut av rettsalen. Mubarak ble så eskortert inn i en militærambulanse tilbake til sykehuset i en forstad til Kairo.

OPPTØYER: Anti-Mubarak demonstranter kaster stein mot Mubaraks støttespillere utenfor rettsbygningen i i Kairo idag. Flere titalls Mubarak-tilhengere samlet seg utenfor rettssalen. De bar bilder av mannen som måtte gå av som president i februar etter nesten 30 år ved makten. Foto: Asmaa Waguih / Reuters / Scanpix
OPPTØYER: Anti-Mubarak demonstranter kaster stein mot Mubaraks støttespillere utenfor rettsbygningen i i Kairo idag. Flere titalls Mubarak-tilhengere samlet seg utenfor rettssalen. De bar bilder av mannen som måtte gå av som president i februar etter nesten 30 år ved makten. Foto: Asmaa Waguih / Reuters / Scanpix Vis mer