STOPPER LEKKING: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange annonserte i dag at de vil stanse arbeidet med å lekke hemmelige dokumenter som følge av den økonomiske blokkaden organisasjonen har blitt utsatt for. Foto: AP Photo/Elizabeth Dalziel/Scanpix
STOPPER LEKKING: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange annonserte i dag at de vil stanse arbeidet med å lekke hemmelige dokumenter som følge av den økonomiske blokkaden organisasjonen har blitt utsatt for. Foto: AP Photo/Elizabeth Dalziel/ScanpixVis mer

Stopper Wikileaks-arbeidet

Organisasjonen vil bruke all energi på å kjempe mot den økonomiske blokaden, og vil derfor stanse arbeidet med å lekke hemmelige dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å overleve økonomisk, vil Wikileaks nå bruke all sin energi på å samle inn penger og kjempe mot den økonomiske blokaden organisasjonen har blitt utsatt for av Visa, Mastercard, Bank of Amerika og Paypal.

Blokkaden gjør det umulig for Wikileaks å motta donasjoner. Ifølge Wikileaks skal det være snakk om mellom 300 og 400 millioner kroner i tapte inntekter.

Stanser publisering - Vi vil derfor stanse publisering med å lekke hemmelige dokumenter, sa Wikileaks-grunnlegger Julian Assange på en pressekonferanse i dag.

- Vi vil bruke alle våre ressurser på å kjempe mot den ulovlige blokaden vi er utsatt for, sa Assange videre.

Han forteller at dersom de ikke klarer å fjerne blokaden, vil Wikileaks ikke klare å overleve økonomisk.

- Derfor må flesteparten av våre folk jobbe med å få fjernet den. Det er en realitet at vi ikke kan fortsette uten inntekter. Vi har levd på reserver i et år, og det er ikke alle organisasjoner som kan det. Vi har god økonomi, men vi må innse realiteten, sa Assange.

Han forteller at de trenger 3,5 millioner dollar for å overleve.

Rettslige oppgjør Tidligere har organisasjonen vært klar på at de ikke vil la seg knekke. Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson har gjentatte ganger forsikret overfor Dagbladet at deres arbeid vil fortsette, samtidig som han har vært klar på at organisasjonen lider.

På en pressekonferanse i juli i år kunngjorde de sin krig mot bankgigantene, som har gjort det umulig for Wikileaks å motta donasjoner.

Hrafnsson sier at de er i gang med rettslige oppgjør mot blokaden i Storbritannia, USA, Island og Australia.

Samtidig som de kunngjorde at de ville stanse publiseringen foreløpig, gjorde Assange klart at Wikileaks vil lansere et nytt system for tipssystem som sikrer hemmelighold og kryptering av meldinger enda mer enn det gjør i dag.

Dagbladet kommer med mer.