- Stoppes av fagbevegelsen

Dagbladet har lista som viser at Arbeiderpartiet gang på gang stemmer mot forslag som vil gjøre Norge enklere. I går skjedde det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ap er ikke i stand til å fornye offentlig sektor så lenge fagbevegelsen har så stor makt i partiet. Det er synd at moderne Ap-folk som Jens Stoltenberg stoppes av motkreftene i LO, sier Erna Solberg (H).

Hun og resten av Stortingets opposisjon fikk i går enda et argument på hånda. Ap går mot et forslag som ville fjerne en tungvint, og etter manges mening, idiotisk regel. I dag er det slik at utlendinger som har lovlig opphold i Norge og som vil søke jobb her, er tvunget til å reise tilbake til hjemlandet før de får lov til å søke om arbeidstillatelse.

Det har vært en rekke eksempler på hvor den molboaktig regelen virker. Men Ap står på sitt. Det eneste de går med på, er å gjøre det enklere for utlendinger med spesialkompetanse.

Samorgs mann

- I denne saken er det åpenbart at Leif Lund (Ap) i kommunalkomiteen er fagbevegelsens mann, sier Erna Solberg. Han vil ikke knytte forenkling av utlendingsloven til fornyelsen av offentlig sektor.

- Høyres forslag vil i realiteten bety fri arbeidsinnvandring. Jeg mener det må være en viss kontroll, sier Lund.

- Men forslaget sier ingenting om kontroll, bare om kravet om å reise ut før du i det hele tatt kan søke?

- Ja, det kan du selvfølgelig si, men vi myker jo litt opp, da, for spesialister.

- Men er du ikke redd for at Ap enda en gang støtter en idiotregel?

- Jo, det vil sikkert komme noen enkeltsaker, men jeg skjønner ikke helt problemet, sier Lund, som i en årrekke var leder av Bergen Samorg. Han bare flirer av påstandene fra Erna Solberg.

- Ja, ja, det er sikkert riktig at jeg er Samorgs mann på Stortinget. Jeg har vært en faglig tillitsvalgt hele mitt liv, sier Lund.

MISLYKKES: Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo er ansvarlig for Ap-regjeringens prestisjetunge prosjekt for å fornye offentlig sektor.