Stoppet 17 ganger

17 ganger på tre uker ble Mouctar Doumbouya stoppet av politiet i Oslo for å bevise at hans nyinnkjøpte, kostbare sykkel virkelig var hans. Nå orker han ikke mer av politiets trakassering, og tar trikken for å få være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De daglige politikontrollene tok etter hvert så mye tid at jeg måtte slutte å bruke sykkelen, sier Mouctar Doumbouya oppgitt. Lite ante han at sykkelkjøpet fra i sommer skulle utvikle seg til et mareritt: Selv om sykkelen til 19400 kroner fungerer glimrende, tok sykkelturene etter hvert for lang tid.

Fra sykkelkjøpet den 13. juli til 4. august, ble han stoppet 17 ganger av politiet i Oslo fordi de mistenkte ham for å ha stjålet sykkelen.

Hindret

Selv om Mouctar tidlig lærte seg å ha med legitimasjon, kvittering for sykkelkjøpet og rammenummer når han var ute og syklet, var heller ikke dette nok for et mistenksomt Oslo-politi.

- Jeg viser politiet alle nødvendige papirer, men jeg har ofte måttet vente over en halv time mens politiet undersøker om papirene er i orden og ringer sykkelregisteret. Det har resultert i at jeg har kommet for seint på jobb og til andre avtaler, sier Mouctar. Den siste måneden har han stort sett tatt trikken.

I avtaleboka har han skrevet ned alle kontrollene. Den nest siste skjedde i Bogstadveien 2. august:

Eget sykkelbevis

Mouctar, som arrangerer trommekurs, stoppet for å henge opp plakater om kurset. Plutselig kom det en sivil politibil, to politimenn på sykkel og en stor politibil opp til ham. Seks-sju politifolk mente sykkelen var sjålet, og godtok ikke papirene til Mouctar.

De ansatte ved sykkelbutikken som solgte sykkelen til Mouctar, har selv vært vitner til flere av episodene. Nå har de laget et bevis til ham personlig der de bekrefter at sykkelen virkelig er hans.

- Dette skjer bare fordi Mouctar er mørkhudet, sier butikkansatt Ian Sandmæl til Aftenposten.
Nå har Mouctar fått nok av det han opplever som trakassering fra politiets side. Han har skrevet brev til politimester Killengren og Justisdepartementet om problemet, og parkert sykkelen til han får et svar.

<B>FOR DYR SYKKEL:</B> - Dersom jeg kjører med bevis rundt halsen på at sykkelen virkelig er min, får jeg kanskje sykle i fred? spør Mouctar Doumbouya oppgitt.