Stoppet 17 ganger

17 ganger på tre uker ble Mouctar Doumbouya stoppet av politiet i Oslo for å bevise at hans nyinnkjøpte, kostbare sykkel virkelig var hans. Nå orker han ikke mer av politiets trakassering, og tar trikken for å få være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De daglige politikontrollene tok etter hvert så mye tid at jeg måtte slutte å bruke sykkelen, sier Mouctar Doumbouya oppgitt. Lite ante han at sykkelkjøpet fra i sommer skulle utvikle seg til et mareritt: Selv om sykkelen til 19400 kroner fungerer glimrende, tok sykkelturene etter hvert for lang tid.

Fra sykkelkjøpet den 13. juli til 4. august, ble han stoppet 17 ganger av politiet i Oslo fordi de mistenkte ham for å ha stjålet sykkelen.

Hindret

Selv om Mouctar tidlig lærte seg å ha med legitimasjon, kvittering for sykkelkjøpet og rammenummer når han var ute og syklet, var heller ikke dette nok for et mistenksomt Oslo-politi.

- Jeg viser politiet alle nødvendige papirer, men jeg har ofte måttet vente over en halv time mens politiet undersøker om papirene er i orden og ringer sykkelregisteret. Det har resultert i at jeg har kommet for seint på jobb og til andre avtaler, sier Mouctar. Den siste måneden har han stort sett tatt trikken.

I avtaleboka har han skrevet ned alle kontrollene. Den nest siste skjedde i Bogstadveien 2. august:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer