Stoppet 50 tonn våpen

Israelske soldater har stoppet en båt med 50 tonn våpen og ammunisjon. De hevder at våpnene skulle til palestinerne og at smuglerne har forbindelser med palestinske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse i dag sa leder i den israelske hæren, Shaul Mofaz, at israelske myndigheter har stoppet båten Karin A med 50 tonn våpen i lasten. Han hevder at våpnene skulle bringes inn i de palestinsk-kontrollerte områdene via sjøveien for å unngå israelske grenseposter.

«Åpenbar forbindelse»

Mofaz sier at båten tilhører offisielle palestinske myndigheter.

- Forbindelsen mellom palestinske myndigheter og denne operasjonen er tydelig og ikke til å nekte for. Blant de involverte er høyere offiserer i palestinsk politi, sier Mofaz. Han hevder også at kapteinen ombord er palestinsk politimann.

Israelske kommandosoldater bordet skipet i Rødehavet og fant våpnene, som hovedsaklig er laget i Iran, skriver avisa Ha'aretz. Det var blant annet rifler, bombekastere og raketter ombord. Båten ble bordet i går, men myndighetene har ventet med å offentliggjøre episoden.

Isfront

Israel har lenge hevdet at Yassir Arafat ikke gjør nok for å stoppe selvmordsterroristene som tar livet av uskyldige folk når de går til aksjon.

I oktober tok attentatmenn livet av den svært konservative - og sterkt mislikte - turistminiteren Rehavam Zeevis på et hotell. Ariel Sharon hevder at Arafat ikke har forsøkt å arrestere de skyldige og at palestinske terrorister har støtte fra Arafat.

- Vi er vitne til et dobbeltspill fra palestinske myndigheter. Det er et terrornettverk, infisert fra hodet til tærne av terror. De forstår ikke at de ikke kan oppnå noe med terror, spesielt ikke etter 11. september, sier Mofaz.

50 TONN MED VÅPEN: Statsminister Ariel Sharon og Shaul Mofaz under et møte i desember. De mener at fredsprisvinner Yassir Arafat støtter selvmordsterroristene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer