Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet bare noen centimeter fra hjertet

- Terroristene brukte spikerbombe.

ALVORLIG SKADD: Dette røntgenbildet viser angivelig en spiker eller bolt, som er litt over sju centimer lang, bare centimeter unna hjertet til en person som ble skadd under terrorangrepet mot Zaventem lufthavn. Pasienten blir behandlet ved et militærsykehus i Neder-over-Heembeek nord i Brussel, melder EPA. Foto: EPA/NTB Scanpix
ALVORLIG SKADD: Dette røntgenbildet viser angivelig en spiker eller bolt, som er litt over sju centimer lang, bare centimeter unna hjertet til en person som ble skadd under terrorangrepet mot Zaventem lufthavn. Pasienten blir behandlet ved et militærsykehus i Neder-over-Heembeek nord i Brussel, melder EPA. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette røntgenbildet viser angivelig en spiker eller bolt, som er litt over sju centimer lang, bare centimeter unna hjertet til en person som ble skadd under terrorangrepet mot Zaventem lufthavn i Brussel tirsdag.

Pasienten blir behandlet ved et militærsykehus i Neder-over-Heembeek nord i Brussel. 

Ut fra skadene å dømme virker det som om det var spiker i bombene, sier en professor Decreamer ved universitetssykehuset UZ Gasthuisberg til belgiskehln.be

- De feste sårede som er kommet til oss har bruddskader, brannsår og dype snittskader fra glass og spiker som tydeligvis var i bombene, sier Marc Decreamer.

Bildet er tatt av en fotograf på oppdrag for bildebyrået EPA. Det har så langt ikke kommet en offisiell bekreftelse rundt pasientens tilstand. 

Til sammen skal nå minst 30 mennesker være drept og 136 skadet av terroren som rammet Brussel tirsdag formiddag. 

Minst en av bombene som gikk av på Brussel lufthavn inneholdt spiker, melder en belgisk TV-kanal. Det var ved 8-tida Zaventem lufthavn ble rammet av to bomber. Kort tid etterpå kom det rapporter om eksplosjoner på metrostasjonen Maelbeck. 

11 behandles for kuttskader Elleve personer blir behandlet for brudd og dype kutt forårsaket av glass og spiker etter bombeangrepet på Zaventem lufthavn, opplyser sykehusdirektør Marc Decramer ved universitetssykehuset i Leuven til den flamske kringkasteren VTM.

Personene er alvorlige skadd etter bombeangrepene på flyplassen. For tre av dem er tilstanden kritisk.

En tredje sprengladning, som ble uskadeliggjort av politiet i ettermiddag, gikk ikke av under angrepet.

- En mann ropte noen ord på arabisk, og så hørte jeg et enormt smell, sier Alphonse Lyoura, som jobber med bagasjesikkerhet, til nyhetsbyrået AFP.

Sikkerhetstjenestemenn tror at minst en av bombene som ble detonert på flyplassen, skal ha vært en koffertbombe, ifølge en amerikansk tjenestemann.

IS planla angrep i Europa Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Brussel i dag, der minst 34 mennesker mistet livet i to terroraksjoner, mot flyplassen Zaventem og metrostasjonen Maelbeek.

Ifølge nyhetsbyrået AP har et angrep mot flyplasser og togstasjoner i Europa vært under planlegging i minst to måneder.

Ifølge en Irakisk etterretningskilden ble Brussel valgt som mål først etter at Paris-terroristen Saleh Abdeslam ble pågrepet i byen fredag.

Hele Norges coronakart