Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet for å gi livreddende førstehjelp – fikk parkeringsbot

En lege ble vitne til at en eldre mann fikk problemer og falt i bakken. Da hun stoppet bilen for å gi ham livreddende førstehjelp, var ikke kontrolløren nådig.

FIKK BOT: En lege stoppet for å gi livreddende førstehjelp til en eldre mann. Da hun kom tilbake til bilen sin, fikk hun bot. Foto: Google / Skjermdump
FIKK BOT: En lege stoppet for å gi livreddende førstehjelp til en eldre mann. Da hun kom tilbake til bilen sin, fikk hun bot. Foto: Google / Skjermdump Vis mer

Legen fra Bærum kom kjørende i Jarveien på Jar i kommunen da hun bevitnet hendelsen. Hun så mannen falle om, og tenkte at hun umiddelbart måtte hjelpe.

- Jeg er lege, og stanset derfor bilen og løp ut, skriver kvinnen, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, i et brev til Bærum kommune, som Budstikka har fått tilgang til.

«All stans forbudt»

Siden det sto om liv og helse, fikk ikke kvinnen tid til å orientere seg om skiltingen på stedet. Der skal det nemlig ha stått «all stans forbudt».

Og da hun kom tilbake til bilen sin etter å ha hjulpet den eldre mannen, ble hun møtt av en illsint trafikkbetjent med parkeringsboten klar, skriver Budstikka.

- Jeg klager ikke over boten, den er betalt og glemt. Men det var et svært ubehagelig møte med kontrolløren, skriver kvinnen i brevet til kommunen.

Hun omtaler møtet med kontrolløren og «belønningen» som en «svært uhyggelig opplevelse», og stiller spørsmål til kommunen ved hva de mener hun burde ha gjort i situasjonen.

KJØRT NED: To kvinner ble kjørt ned av en bil under en demonstrasjon i Seattle natt lørdag lokal tid. Video: Privat Vis mer

Beklager

Dagbladet har vært i kontakt med kommunalsjef for tekniske tjenester i Bærum kommune, Svein Finnanger, og lagt fram det omtalte brevet. Han beklager måten kvinnen føler seg behandlet på.

- Vi ønsker at innbyggere skal oppleve å bli behandlet på en god måte. Vi beklager derfor måten kvinnen føler seg behandlet på, sier han til Dagbladet.

- Vil dette få konsekvenser?

- Alle skal bli behandlet på en god måte, med respekt. Vi skal følge opp handlemåten til kontrolløren som beskrevet.

Finnanger forteller at han ikke har fått tid til å sette seg inn i hendelsen, og at gjennomgåelsen av situasjonen vil avgjøre om det er grunnlag for bot eller ikke.

Det er ikke kjent om kvinnen har klaget til Parkeringsklagenemnda.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!