Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet forsending med 20 000 uniformer til IS: - Nok til en hel hær

Spanske myndigheter med stort beslag av uniformer på vei til Irak og Syria.

STOPPET UNIFORMER PÅ VEI TIL IS: Spanske myndigheter gjorde et stort beslag av uniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah. REUTERS
STOPPET UNIFORMER PÅ VEI TIL IS: Spanske myndigheter gjorde et stort beslag av uniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah. REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spanske myndigheter har beslaglagt 20 000 militæruniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah-fronten.

Uniformene var gjemt i esker merket bistand, og ble konfiskerte av politiet i Valencia og Algeciras. Varene ble avdekket under en rutinekontroll. 

- Med rundt 20 000 uniformer hadde det vært mulig å bekle en hel hær, klar til å gå i strid i enhver av slagmarkene som terrorgruppene opererer i, heter det i en uttalelse fra de spanske myndighetene, gjengitt i International Business Times

Beslaget knyttes til arrestasjoner spansk politi foretok i februar. Da ble syv mennesker arrestert, mistenkt for å bidra med logistisk støtte til ekstremistiske terrorgrupper i Syria og Irak.

Fem av disse var spanske statsborgere med røtter i Marokko, Jordan og Syria. 

Uniformene skal ha vært på vei til IS-soldater i Irak og Syria og al-Nusrah-fronten i samme region, slår det spanske inneriksdepartementet fast. Al-Nusrah er en terrorgruppe knyttet til al-Qaida.

- Containerne som inneholdt uniformene var merket med brukte klær for å ikke vekke oppsikt og for å kunne passere gjennom tollen uten store kontroller, uttaler det spanske innenriksdepartementet videre.