STOPPET UNIFORMER PÅ VEI TIL IS: Spanske myndigheter gjorde et stort beslag av uniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah. REUTERS
STOPPET UNIFORMER PÅ VEI TIL IS: Spanske myndigheter gjorde et stort beslag av uniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah. REUTERSVis mer

Stoppet forsending med 20 000 uniformer til IS: - Nok til en hel hær

Spanske myndigheter med stort beslag av uniformer på vei til Irak og Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spanske myndigheter har beslaglagt 20 000 militæruniformer på vei til terrorgruppene IS og al-Nusrah-fronten.

Uniformene var gjemt i esker merket bistand, og ble konfiskerte av politiet i Valencia og Algeciras. Varene ble avdekket under en rutinekontroll. 

- Med rundt 20 000 uniformer hadde det vært mulig å bekle en hel hær, klar til å gå i strid i enhver av slagmarkene som terrorgruppene opererer i, heter det i en uttalelse fra de spanske myndighetene, gjengitt i International Business Times

Beslaget knyttes til arrestasjoner spansk politi foretok i februar. Da ble syv mennesker arrestert, mistenkt for å bidra med logistisk støtte til ekstremistiske terrorgrupper i Syria og Irak.

Fem av disse var spanske statsborgere med røtter i Marokko, Jordan og Syria. 

Uniformene skal ha vært på vei til IS-soldater i Irak og Syria og al-Nusrah-fronten i samme region, slår det spanske inneriksdepartementet fast. Al-Nusrah er en terrorgruppe knyttet til al-Qaida.

- Containerne som inneholdt uniformene var merket med brukte klær for å ikke vekke oppsikt og for å kunne passere gjennom tollen uten store kontroller, uttaler det spanske innenriksdepartementet videre.