Stoppet henrettelsen av Metallica-morderen

Høy på LSD siterte Troy Kunkle fra «Kill 'Em All» etter å ha drept for 100 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs høyesterett bestemte onsdag å utsette den mye omtalte henrettelse på ubestemt tid, melder nyhetsbyrået AP

I dag skulle 38-åringen få en dødelig injeksjon for et drap han begikk som 18-åring. Advokatene jobbet i går på spreng for at Kunkle ikke skal bli den 11. som henrettes i Texas i år. Injeksjonen skulle skje en gang etter klokka 01, norsk tid.

Det var i august 1984 at High School-eleven Troy Kunkle og fire venner ruset seg på marijuana, LSD og alkohol hjemme i San Antonio, før de bestemte seg for å kjøre til stranda 22 mil unna. Først ranet de en kiosk for 50 kroner. Samtidig var Steven Horton (29) på vei hjem fra baren etter noen biljardrunder med vennene. Kunkle og vennene tilbød å kjøre ham hjem - noe 29-åringen takket ja til og satte seg inn.

Siterte Metallica

- Skyt ham, sa Kunkle til den ene kompisen.

Da han nektet, tok Kunkle fra ham 22-kaliberen og skjøt Horton i bakhodet. Så siterte han Metallica-låta «No Remorse» fra albumet «Kill 'Em All»:

- Another day, another death, another sorrow, another breath.

Stjal 100 kroner

De tok drapofferets lommebok og dyttet liket ut av bilen. Seinere ble alle arrestert i San Antonio.

Kunkles kjæreste fikk livstid, to av vennene 30 års fengsel, mens sistemann slapp tiltale. Den tyskættede gutten ble beryktet for det kaldblodige drapet, og for måten han i ettertid omtalte det som «vakkert». Aftonbladet skriver at han under rettssaken spilte luftgitar da juryen fikk høre «No Remorse».

Angrer på drapet

Advokatene har anket til høyesterett fordi de mener at juryen ikke fikk vite nok om Kunkles harde barndom og rusmisbruk. Ankeinstansen nektet tidligere i uka å omgjøre dødsstraffen til livstid eller å utsette henrettelsen med seks måneder. Kunkle skal under fengselsoppholdet ha funnet Gud og blitt et bedre menneske.

- Jeg har det bedre med meg selv og kommer overens med andre. Hver eneste dag tenker jeg på han jeg drepte, sa Kunkle til San Antonio Express-News i 1996.

Underskriftskampanje mot henrettelsen

Mer om Kunkle-saken

<B>VENTER PÅ DØDEN: Troy Kunkle drepte en mann for å stjele lommeboka med 100 kroner.