KONTROLL I BUDAPEST:  Politiet i Budapest sjekker migranter og flyktninger som vil på tog til Østerrike mandag. Fem personer som er mistenkt for menneskesmugling ble pågrepet under den samme storkontrollen. Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters/NTB Scanpix.
KONTROLL I BUDAPEST: Politiet i Budapest sjekker migranter og flyktninger som vil på tog til Østerrike mandag. Fem personer som er mistenkt for menneskesmugling ble pågrepet under den samme storkontrollen. Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Stoppet overfylt tog og holdt igjen asylsøkere

Kommer ikke inn i Østerrike fra Ungarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tog fra Budapest med over 300 flyktninger og migranter om bord, er stanset på grensen til Østerrike, opplyser politiet

Ifølge det østerrikske togselskapet OEBB vil toget fra Budapest ikke få fortsette til Wien fordi det er overfylt.

Politiet i Østerrike opplyser at de som har søkt asyl i Ungarn, ikke vil få lov til å reise videre, mens de andre vil bli spurt om de ønsker å søke asyl i Østerrike og satt på et tog til Wien, ifølge AFP-Reuters.

De som ikke søker asyl vil kunne bevege seg fritt i landet i to uker, før de blir sendt tilbake til siste transittland, opplyste politiet mandag ettermiddag.

Uten billetter
Toget forlot Budapest 20 minutter forsinket mandag ettermiddag, etter at togansatte først nektet å reise fordi toget var overfylt og mange passasjerer ikke hadde billetter.

Rundt 2 000 migranter har blitt holdt tilbake ved en togstasjon i Budapest de siste dagene, men mandag forlot politiet togstasjonen og mange migranter stilte seg i billettkø og gikk om bord i tog mot Tyskland og Østerrike.

Tidligere på dagen ba ungarske myndigheter Tyskland om å klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen, til tross for at mange av dem ikke har reisedokumenter eller visum.

I alt to tog forlot Budapest med kurs for München i Tyskland mandag formiddag, det ene klokka 11.10, det andre to timer senere. Det er det første toget som nådde grensen til Østerrike ved 15-tiden mandag.

Nei fra Tyskland
Tyskland sier at migrantene må registrere seg og søke asyl i Ungarn, og at det ikke er satt opp ekstra tog for å frakte migrantene videre.

Ungarske myndigheter har ikke forklart hvorfor politiet har trukket seg bort fra togstasjonene.

Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram