Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet på Gardermoen med kjempelast av OL-billetter - jobbet for norske Euroteam

Selskapet er siktet for grovt bedrageri etter det politiet tror var billettraid i Øst-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

Siktelsene i forbindelse med beslag av OL-billetter er henlagt. De siktede sier de vil gå til erstatningskrav mot staten som følge av det de betegner som urettmessige beslag og urettmessig straffeforfølgelse.

(Dagbladet): 19. juli ble en Oslo-basert mann stoppet på Gardermoen. Han kom til dit fra London via Hamburg, ifølge en fersk kjennelse fra Øvre Romerike tingrett.

Mannen var i besittelse av 143 billetter til OL i London 2012, i tillegg til at han hadde kvitteringer for forsendelser av flere billetter. Tollvesenet hentet ut billettene, og det totale antallet ble 455.

- Han er siktet for grovt bedrageri og heleri, sier politifullmektig Joo Maana i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Kjøperne blir lurt Politiet tror billettene var ment for det kontroversielle billettselskapet Euroteam, som har base i Parkveien i Oslo. Selskapet bekrefter nå overfor Dagbladet at billettene var kjøpt på oppdrag for dem.

Også Euroteam og en lederperson i selskapet er siktet i saken. Grunnlaget for siktelsen er at politiet mener billettene er ubrukelige under London-OL, og at kjøperne dermed er lurt.

- Euroteam har ikke autorisasjon til å selge billetter til OL. Kjøperne vil ikke få brukt billettene i London, de vil bli avvist, slår Øvre Romerike tingrett fast i kjennelsen der retten gir politiet medhold i beslaget.

- Euroteam kan med skjellig grunn mistenkes for å forsøke å selge billetter som de vet kjøperne ikke vil få brukt. Kjøperne vil ved dette bli bedratt, konkluderer retten.

To ledere i det omstridte selskapet er allerede siktet i en annen bedragerisak.

Bekrefter - Vi har kjøpt billettene for å levere dem til våre kunder, bekrefter Euroteam-talsmann Alex Sola til Dagbladet på telefon.

Talsmannen bekrefter at mannen som ble stoppet på Gardermoen, er ansatt i et selskap som solgte billettene til Euroteam.

- Han er ikke ansatt hos oss, men vi har samarbeidet tett med ham over flere år, og billettene vi har kjøpt av dette selskapet, har alltid virket som de skal, bekrefter Alex Sola overfor Dagbladet.

- Er oppgaven hans å reise ut, kjøpe billetter og selge disse til dere?

- Ja, selge til oss og andre. Det har han har gjort i også dette tilfellet, sier Sola.

Politifullmektig Maana kan ikke si noe om verdien på beslaget, men Dagbladet kjenner til at ca.-verdien på billetter på annenhåndsmarkedet sjelden ligger under tusen kroner, og at beslaget således kan være verdt godt opp mot en halv million.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å nå den bedragerisiktede mannen på telefon - uten hell.

- Helt feil Euroteam-talsmannen mener det er helt feil å beslaglegge billettene.

- Dommen støtter seg til juridisk leder i Norges Idrettsforbund, som vitnet at billetter som har vært innom en forhandler som ikke er autorisert av IOC, vil bli avvist. Ingen av kundene som har fått billetter gjennom oss, er blitt avvist i London, sier Sola.

- Sikkert er det imidlertid at du blir avvist om du forsøker komme inn og billetten din ligger på Romerike politikammer. Det er ikke kroner og øre dette handler om.

Alex Sola vil ikke gå inn på hvem som har solgt billettene som nå er beslaglagt.

- Kan bli erstattet - Billettene er verdt flere hundre tusen. Er de betalt kontant?

- De er betalt ved bankoverførsel, svarer Sola.

Alex Sola sier det er et sted mellom 100 og 400 kunder med følge som skulle ha brukt billettene i London.

- Hvis vi ikke får levert, forsøker vi erstatte billettene med andre, også gyldige, billetter så langt det er mulig, sier han, og legger til:

- Lett er det imidlertid ikke.

Anket Kjennelsen i Øvre Romerike tingrett falt mandag. Den ble straks anket til Eidsivating lagmannsrett av Euroteam.

- Saken kom inn til oss i morges. Vi regner med at en avgjørelse vil bli truffet svært raskt - seinest i morgen tidlig, sier lagdommer Henning Jakobsen til Dagbladet.

Jakobsen opplyser at så vel Euroteam som påtalemakten og politiet har presset på for å få saken raskt behandlet.

- Det dreier seg jo om en pågående hendelse, sier han og sikter til OL i London.

Vil snakke sammen To sentrale personer i Euroteams ledelse er allerede siktet for bedrageri i en annen sak. Nå vil politiet på Romerike kontakte Oslo-politiet.

- Vi ser klare likhetstrekk med den andre saken, men er foreløpig ikke samkjørt. Men vi vil nok snakke sammen seinere, sier politifullmektig Maana til Dagbladet.

Den andre saken går ut på at kunder har krevd penger tilbake for billetter de har bestilt, hvorpå et nederlandsk betalingsselskap så har krevd disse pengene fra Euroteam.

- INGEN ADGANG: Politiet mener OL-billettene som er kjøpt gjennom Euroteam, er ubrukelige i London. Her brenner OL-ilden inne på Olympiastadion. Foto: PAUL HACKETT / REUTERS / NTB SCANPIX
- INGEN ADGANG: Politiet mener OL-billettene som er kjøpt gjennom Euroteam, er ubrukelige i London. Her brenner OL-ilden inne på Olympiastadion. Foto: PAUL HACKETT / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media