Stoppet på Gardermoen med kjempelast av OL-billetter - jobbet for norske Euroteam

Selskapet er siktet for grovt bedrageri etter det politiet tror var billettraid i Øst-Europa.

SKULLE VIDERESELGE OL-BILLETTER: Det Oslo-baserte firmaet Euroteam var mottakeren av OL-billettene som ble beslaglagt på Gardermoen. Her ved talsmann Alex Sola (t.v.) og styreleder Andreas Gyrre (t.h.). Foto: PRIVAT
SKULLE VIDERESELGE OL-BILLETTER: Det Oslo-baserte firmaet Euroteam var mottakeren av OL-billettene som ble beslaglagt på Gardermoen. Her ved talsmann Alex Sola (t.v.) og styreleder Andreas Gyrre (t.h.). Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

Siktelsene i forbindelse med beslag av OL-billetter er henlagt. De siktede sier de vil gå til erstatningskrav mot staten som følge av det de betegner som urettmessige beslag og urettmessig straffeforfølgelse.

(Dagbladet): 19. juli ble en Oslo-basert mann stoppet på Gardermoen. Han kom til dit fra London via Hamburg, ifølge en fersk kjennelse fra Øvre Romerike tingrett.

Mannen var i besittelse av 143 billetter til OL i London 2012, i tillegg til at han hadde kvitteringer for forsendelser av flere billetter. Tollvesenet hentet ut billettene, og det totale antallet ble 455.

- Han er siktet for grovt bedrageri og heleri, sier politifullmektig Joo Maana i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer