Stoppet på vei til Norge med kniver i håndbagasjen

En nordmann og en brite som skulle reise med Ryanair fra London til Sandefjord ble i dag stoppet på Stansted-flyplassen i London med kniver i håndbagasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene skulle være med Ryanairs rutefly fra Stansted flyplass utenfor London til Torp ved Sandefjord. I kontrollen på Stansted ble mennene tatt i arrest da det ble funnet kniver i håndbagasjen deres.

Politiet på flyplassen opplyser til Dagbladet.no at til sammen seks menn ble anholdt. Flyet deres skulle gå klokka åtte imorges til Torp ved Sandefjord.

To av dem er nå anholdt. Ifølge Nettavisen er det en brite og en nordmann som er tatt. Også de fire andre som ble avhørt i saken skal være fra Norge.

PST orientert

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble i dag orientert om arrestasjonene på Stansted, bekrefter informasjonssjef Trond Hugubakken overfor Dagbladet.no.

- Denne saken blir håndtert av lokalt politi, understreker han. Hugubakken ønsker ikke å gå inn på hvilken videre befatning PST kan få med etterforskningen.

Foldekniv

Den første som ble stanset er britisk statsborger. Han hadde en liten kniv i håndbagasjen. Den ble oppdaget i gjennomlysningen, skriver SkyNews.

Den andre som hadde kniv, skal være av asiatisk opprinnelse, men alstå bosatt i Norge og med norsk personnummer. Hans foldekniv ble også funnet i håndbagasjen.

Ifølge SkyNews mener politiet at det ikke er noe som tyder på at de to knivbærerne hadde kontakt med hverandre.

Derimot skal den andre mannen som ble stanset, ha reist i et følge på fem. Det er trolig grunnen til at de fire siste ble holdt tilbake på Stansted.

Politiet ved flyplassen kunne ikke si om mennene er mistenkt for å ha terroristforbindelser.

Arrestasjonene kom bare to dager før toårsmarkeringen av 11. september-angrepene i USA.

Norsk politi undersøker nå mennenes bakgrunn.