Stoppet rett før de skulle lage historie

Oppskytingen av en indisk rakett som skulle til månen ble stanset i siste liten mandag, angivelig på grunn av et teknisk problem.

CHANDRAYAAN-2: ISRO-forskere jobber med Chandrayaan-2 i Bangalore i midten av juni. Foto: MANJUNATH KIRAN / AFP / NTB Scanpix
CHANDRAYAAN-2: ISRO-forskere jobber med Chandrayaan-2 i Bangalore i midten av juni. Foto: MANJUNATH KIRAN / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare 56 minutter og 24 sekunder før den planlagte oppskytingen skulle finne sted, ble nedtellingen stanset, livestreamen fra kontrollrommet ble avbrutt og oppskytingen av raketten Chandrayaan-2 utsatt.

Den indiske romforskningsorganisasjonen opplyste at oppskytingen var stanset på grunn av en teknisk feil, og at en ny dato blir kunngjort seinere.

India har tatt mål av seg til å bli det fjerde landet etter USA, Russland og Kina som sender et romfartøy til månen. Denne oppskytingen er landets mest ambisiøse noensinne.

Om oppdraget lykkes ved neste forsøk, vil India være de første landet til å gjennomføre en overflatelanding på det lite utforskede sørpol-området på månen, hvor forskere håper å samle informasjon om månens mineralske og kjemiske sammensetning og søke etter vann, skriver The Guardian.

Indias romprogram har blitt hyllet av statsminister Narendra Modi som en markør for landets stigende status som en global makt.

I mars annonserte Modi at testen av landets første romvåpen var vellykket.

- India slår følge med USA, Russland og Kina og har nå kapasitet til å treffe en satellitt i lav jordbane med en rakett, sa Modi i en TV-overført uttalelse etter våpentesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer