Stoppet ti ganger på to måneder

Yasir Sheikh (27) solgte butikkene sine og kjøpte en bil til en halv million kroner. Det skulle han ikke ha gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er blitt stoppet av politiet 10 ganger de siste to månedene. Politiet lurer på om jeg har råd til så fin bil. De sier det er rutinekontroll, sier Yasir Sheikh fra Oslo.

Han svarer som sant er, at han har kjøpt den for sine egne penger.

Den ene gangen ble han stoppet ved McDonalds på Grønland.

Fulle sirener

-  Etter at jeg kjørte gjennom et lyskryss på grønt, satte politiet på sirenene. Jeg kjørte inn til høyre fordi jeg trodde de bare skulle forbi. Men så stoppet de bak meg og kom og banket på vinduet. Etter å ha bedt om vognkort og førerkort, lurte de på hvorfor jeg hadde råd til en så dyr bil. De spurte også om jeg har kriminelt rulleblad. Så tok det kanskje 20 minutter før jeg kunne kjøre igjen, forteller Sheikh.

Sheikh har ingen kriminell bakgrunn. Han har vært selvstendig næringsdrivende i mange år, men solgte nylig butikkene sine. For to måneder siden tok han seg råd til å kjøpe en BMW til 500 000 kroner.

-  Jeg er blitt stoppet så mange ganger at jeg begynner å bli mistenksom. Tidligere har jeg kjørt billigere biler, men da ble jeg nesten aldri stoppet.

Blir forbanna

Navn: Yasir Sheikh Alder: 27 Yrke:  Jobber i dagligvarebransjen Bil: BMW 320 Diesel. Kjøpte den 3. mai 2005 for 500 000 kroner. Blitt stoppet av politiet? -  Ja, 10 ganger. Alle foto: John Terje Pedersen
Navn: Yasir Sheikh
Alder: 27
Yrke: Jobber i dagligvarebransjen
Bil: BMW 320 Diesel. Kjøpte den 3. mai 2005 for 500 000 kroner.
Blitt stoppet av politiet? - Ja, 10 ganger. Alle foto: John Terje Pedersen Vis mer

En gang spurte han om det kunne være noen grunn til at han ble stoppet så ofte.

-  De svarte at det bare var snakk om rutinekontroller.

Sheikh forstår at politiet har kontroller med jevne mellomrom, men det må jo finnes grenser ...

-  Politiet sier at det ikke er ressurser nok til de oppgavene de skal utføre, men de har tydeligvis ressurser nok til å bruke en halvtime på meg så mange ganger. Nok er nok. Jeg begynner å bli forbanna.

Sheikh har nå alltid førerkortet lett tilgjengelig i bilen sammen med vognkortet. Han tar ikke sjansen på å glemme det.

Dagbladet har snakket med flere Oslo-sjåfører som kjører dyre biler. På spørsmål om de har vært stoppet av politiet, har flere svart:

-  Nei, jeg kjører ikke BMW og jeg er jo heller ikke pakistaner.  Dagbladet har ikke lyktes i å få kommentar fra politiet om saken.

Navn: Kjetil Jakobsen<br> Alder: 28<br> Yrke: Signalmontør på jernbanen<br> Bil: Subaru Impresa GT. Kjøpte den i 2000 for 450 000 kroner.<br> Blitt stoppet av politiet? - Nei, aldri.
Navn: Knut Rollstad<br> Alder: 40<br> Yrke: Sikkerhetssjef<br> Bil: Mercedes CLK. 98-modell til 550 000. Kjøpte den for 3 år siden.<br> Blitt stoppet av politiet? - Jeg har blitt stoppet én gang det siste året.