Stoppet to ganger, på én time

Sjåfør (22) uten gyldig førerkort ble stoppet to ganger i samme bil, av samme politipatrulje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle føreren fra Sauherad ble stoppet av politiet i Bø i Telemark ved ett-tiden i dag, og da han ikke kunne vise til gyldig førerkort, ble han anmeldt. Det skulle imidlertid vise seg at det behøvdes mer enn en anmeldelse for å stoppe den kjørelystne 22-åringen.

- Beslaglegger sjelden
Politiet har ikke for vane å beslaglegge bil eller nøkler med mindre det er snakk om alvorlige situasjoner, og valgte i første omgang å ikke beslaglegge nøklene til 22-åringen.  

- Vi beslaglegger ikke bil og heller ikke nøkler. Vi stopper personen og finner ut at han ikke har gyldig førerkort. Det er kun i spesielle tilfeller at vi beslaglegger, for eksempel dersom personer blir stoppet tre eller fire ganger, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Erik Nordal.

Stoppet igjen
Sjåføren kunne dermed fortsette sin ulovlige ferd, og bare én time etter at føreren ble stoppet av politiet første gang, merket den samme politipatruljen ham i den samme bilen, og stoppet ham. Da hadde føreren kjørt til Nome i Telemark, omtrent to mil fra Bø.

- Det er ikke ofte sånt skjer, og at han blir stanset to ganger på en time får han stå for, sier Nordal.

- Vi valgte på bakgrunn av denne situasjonen å ta med bilnøklene til politistasjonen, hvor en person med gyldig førerkort kunne komme og hente dem, opplyser Nordal.

- Klekkelig bot
Operasjonslederen understreker at mannen nå kan vente seg en mye strengere straff etter å ha blitt stoppet to ganger.

- Han vil få en sterkere straff, og en klekkelig bot, sier Nordal.