Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet trafikken inn til Oslo

Natur og Ungdom skapte lange køer ved Bispelokket. Ble arrestert av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tolv demonstrantene stilte seg opp klokka 8 i morges og stoppet bilene på Bispelokket i Oslo. Klokka halv ni ble de båret vekk av politiet.

Rundkjøringen er selve knutepunktet for trafikken i Oslo sentrum. Alle bilene som ville kjøre av fra rundkjøringen og nordover på Riskvei 4 ble stoppet og henvist til avkjørselen ned til Oslo S. Det dannet seg store køer i flere retninger.

Menneskelig sperre

Demonstrantene hadde med seg kjegler og sto i tillegg selv som sperre mot sinte bilister. At bilistene tutet, skjelte dem ut og nesten kjørte dem ned, så ikke ut til å prege aksjonen.

- Det er vi godt vant til fra før, sier Thomas Nygreen Dagbladet.no.

Han ble flere ganger dyttet av bilene.

Demonstrantene bar plakater og bannere der det sto at Riksvei 4 var stengt på grunn av livsfarlig forurensning.

Flere bilister gikk ut av bilene sine og kranglet med ungdommene. En dame var opprørt over at slike aksjoner går ut over enkeltindivider.

BLE ARRESTERT: Elisabeth Sæther (t.v.), Ellen Engelstad og Marie Grime sto fast mot bilistene og Riksvei 4 var tom. Foto: Scanpix
BLE ARRESTERT: Elisabeth Sæther (t.v.), Ellen Engelstad og Marie Grime sto fast mot bilistene og Riksvei 4 var tom. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er enkeltindvider som får plager og dør av forurensning hver dag. Da må dere tåle litt kaos i rushtrafikken, svarte demonstrantene.

Båret vekk

Klokka 08.19 var politiet fremme hos demonstrantene. Det ble gitt beskjed om at demonstrantene ville bli pågrepet hvis de ikke fjernet seg umiddelbart. Tilsammen ni politifolk kom til stedet.

Ti minutter seinere mente politiet at tidsfristen var ute, og demonstrantene ble båret inn i de ventende politibilene.

- Alle var klar over risikoen. Dette er en ulovlig aksjon, men vi mener drastiske virkemidler er nødvendig for å få satt fokus på dette, sier demonstrant Ane Fossum til Dagbladet.no.

Hun tok seg av dialogen med politiet, som var høflige og blide, helt til ungdommene ble båret vekk.

- Selv om dette er en aksjon organisert av NU er alle med som enkeltindivider. Hvis de får bot må de betale selv. Det visste alle på forhånd, sier Fossum.

Hun understreker at det er en ikke-voldelig aksjon, og at alle var enige om å la seg bli arrestert uten protester.

Politiet tok NU-demonstrantene inn i arresten i Oslo.

- De vil bli ilagt forelegg. Hvis de vedtar det så slippes de ut igjen, sier operasjonsleder til Dagbladet.no

SPERRET: Thomas Nygreen sto i front og tok imot mye kjeft og protester da NU stengte Riksvei 4.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!