Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoppet Trump forrige gang. Nå vil ikke dommeren gå i mot det nye innreiseforbudet

Trump-motstandere gikk rettens vei, men fikk ikke medhold fra James Robart.

AVVENTER: James Robart. FOTO: EPA/UNITED STATES COURTS/NTB Scanpix
AVVENTER: James Robart. FOTO: EPA/UNITED STATES COURTS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den føderale dommeren James Robart vil ikke stanse president Donald Trumps reviderte innreiseforbud.

Det var Robart som stanset det første innreiseforbudet.

Ifølge avgjørelsen fredag vil den føderale domstolen at de saksøkende delstatenes advokater legger fram mer utfyllende dokumentasjon før det reviderte innreiseforbudet kan stanses midlertidig.

Delstatene Washington og Minnesota utfordret lovligheten i president Donald Trumps første versjon av innreiseforbudet etter lanseringen i januar.

Seattle-dommeren James Robart utstedte en midlertidig oppheving av innreiseforbudet. Da Trump skrev ut en revidert versjon av forbudet, forsøkte motstanderne denne uka igjen å gå rettens vei for å stanse det.

Denne gangen fikk de ikke Robart med seg med en gang.

Justisminister i delstaten Washington Bob Ferguson skriver på Twitter at han går gjennom ordlyden og innholdet i presidentordren sammen med flere jurister for å vurdere sitt neste trekk.

Trumps nye presidentordre inkluderer innreise forbud mot seks overveiende muslimske land, ikke sju som sist gang. Det inkluderer også en midlertidig stans i USAs flyktningprogram. Innreiseforbudet skal etter planen tre i kraft torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media