Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor aksjon for å redde Ariel (3)

Titusenvis av kroner strømmer inn via Facebook.

LØVEN ARIEL: Løven Ariel (3) ligger på en madrass i Sao Paulo hjemme hos eieren og veterinæren Raquel Borges. Foto: Andre Penner/AP Photo
LØVEN ARIEL: Løven Ariel (3) ligger på en madrass i Sao Paulo hjemme hos eieren og veterinæren Raquel Borges. Foto: Andre Penner/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ariel (3) kan ikke lenger gå etter at han ble rammet av en nevrologisk sykdom. Nå samles det inn titusenvis av kroner i donasjoner via Facebook for å redde løven, skriver Expressen i dag.

Ariel har til og med fått sin egen hjemmeside, hvor det for øyeblikket oppgis at det har blitt samlet inn godt over 22 000 norske kroner til videre medisinsk behandling for løven.

Lekte med ballonger Ariel ble født på Emanuel-instituttet, som tar vare på eksotiske dyr. Han ble født 18.juni i 2008 ved keisersnitt. Som følge av problemer ved fødselen aksepterte ikke moren Ariel.

Den fatale ulykken som gjorde det 140 kilo kattedyret lam, fant sted under en bursdagsfeiring, da løven lekte med ballonger. I det han forsøkte å få ballongen opp i lufta, skadet han seg selv.

En av platene i ryggraden flyttet på seg, og presset på ryggmargen. Alle trodde Ariel skulle bli frisk igjen, men etter operasjonen oppstod det derimot problemer. Beina hans stoppet å bevege seg.

Løve-akupunktur Ariel har fått både fysioterapi, hydroterapi og akupunktur. Nylig donerte en brasiliansk TV-programleder en hydro-tredemølle som skal hjelpe til i behandlingen av det enorme kattedyret.

Men det er en øyeblikkelig behov for medisiner, tester og mat, fordi hvert dyr på instituttet spiser fem kilo kjøtt om dagen. Det er også behov for transport, vasking, utstyr og veterinær 24 timer i døgnet.

Dermed blir kostnadene for å ivareta alle dyrene på instituttet meget høye, og da spesielt med tanke på all den pleien Ariel trenger for å bli frisk.

Unik To eksperter i løve-nevrologi fra Israel har tatt turen til Brasil for å undersøke Ariel.

Det er konstatert at løven har en autoimmun sykdom, men foreløpig vet legene ikke nøyaktig hvilken autoimmun sykdom det er snakk om.

Ifølge hjemmesiden til Ariel er hans sak unik, og ingen andre har rapportert om en lignende tilstand for en løve.