Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor antiterroraksjon i Paris i natt: Flere personer skal være skutt

Minst en person er drept i nattas antiterroraksjon i Paris-forstaden Saint-Denis.

STENGT KVARTAL: Politiet i Paris har stengt av et kvartal i Saint-Denis, og det har vært langvarig skuddveksling. Foto: Frank KArlsen / Dagbladet
STENGT KVARTAL: Politiet i Paris har stengt av et kvartal i Saint-Denis, og det har vært langvarig skuddveksling. Foto: Frank KArlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS/NEW YORK (Dagbladet): Det er løsnet skudd i forbindelse med en politioperasjon i det nordlige Paris, opplyser flere kilder til nyhetsbyrået AFP, ifølge NTB.

Franske medier melder at to til tre personer skal ha blokkert seg inne i et hus i Saint-Denis.

Følg direktesendingen i vårt livestudio.

Flere politibetjenter er skutt og såret i forbindelse med jakten på en av de mistenkte etter terrorangrepet i Paris, melder den franske kanalen BFM TV, ifølge CNN. Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold fra politiet.

BFMTV melder også basert på politikilder at hovedmålet for politioperasjonen var den antatte hjernen bak terrorangrepet, Abdelhamid Abaaoud. Det har inntil nå vært antatt at han har befunnet seg i Syria. De to andre, som også skal ha befunnet seg i leilighetsbygget, skal ifølge den samme nyhetskanalen ha vært Salah Abdeslam, som er en av de mistenkte for terrorangrepet fredag, og den uidentifiserte niende terroristen.

Dagbladets reporter på stedet ved 06.30-tida at det ikke høres skyting. Det er veldig mye politi og helikopter flyr over. Politiet har stengt av hele kvartalet.

BEREDSKAPSSTYRKER: Store politistyrker var onsdag morgen i en skuddveksling under en aksjon i Saint-Denis nord for Paris. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
BEREDSKAPSSTYRKER: Store politistyrker var onsdag morgen i en skuddveksling under en aksjon i Saint-Denis nord for Paris. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

- I gata hvor leiligheten ligger så løper beredskapspolitiet med hjelm og våpen, forteller Dagbladets reporter.

Veier er blitt stengt av i St. Denis-området i Paris og kraftige skuddvekslinger kan høres. Det skal være store politistyrker og politikjøretøyer i området, ifølge Guardian. Aksjonen skal ha startet rundt klokka 4.30.

- Hold dere inne, er oppfordringen fra myndighetene i Saint-Denis, melder Dagbladets reporter i Paris.

Ifølge AP har politiet sperret av området rundt Place Jean Jearés i Saint Denis. Det er like i nærheten av Stade de France, hvor terrorister fredag forsøkte å angripe fotballandskampen mellom Frankrike og Tyskland.

Aksjonen skal være rettet mot en gruppe terrorister, melder radiostasjonen France Bleu. Politiet jakter på minst to mistenkte etter terrorangrepet forrige fredag der 129 mennesker ble drept og 350 skadd. 

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media