REISEBYRÅ: Et reisebyrå i Duisburg er blant stedene politiet i morges slår til mot. Foto: Marcel Kush / DPA / NTB Scanpix
REISEBYRÅ: Et reisebyrå i Duisburg er blant stedene politiet i morges slår til mot. Foto: Marcel Kush / DPA / NTB ScanpixVis mer

Stor antiterroraksjon i Tyskland

Razziaer i flere byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det pågår i morges en rekke samordnede politiaksjoner i den folkerike tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Ordensmakten slår til mot personer de mistenker for å ha terrortilknytning, skriver Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Politiet bekrefter aksjoner bl.a. i byene Düsseldorf, Dortmund og Duisburg. 150 tjenestemenn deltar.

Religiøse ledere

Ifølge WAZ retter aksjonene seg hovedsakelig mot religiøse ledere mistenkt for å rekruttere unge menn til å bli fremmedkrigere i Syria og Irak.

Bilder viser en aksjon mot et reisebyrå i Duisburg. Ifølge WAZ' opplysninger driver innehaveren et islamsk lærested ved siden av reisebyrået; der skal to av de antatte gjerningsmennene fra angrepet på et sikhtempel i Essen i april ha blitt radikalisert.

I Dortmund blir leiligheten til en religiøs leder gjennomsøkt, mens en større aksjon er på gang i det såkalte Maghreb-kvartalet i Düsseldorf.

Familiemedlemmer

Også i Hildesheim, i nabodelstaten Niedersachsen, pågår flere aksjoner, mot personer fra familien til den religiøse lederen Abu Walaa.

Delstatens innenriksminister Boris Pistorius har fra før utpekt Hildesheim som et sentrum for det radikale salafistmiljøet i Tyskland.

Ifølge WAZ er det det føderale statsadvokatembetet som har satt i gang aksjonen. Embetet selv vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Syrer pågrepet

Tysk poilti er i høy beredskap etter fire terrorangrep i Bayern i juli, hvorav to tilsynelatende har forbindelse til Den islamske stat (IS).

Fredag pågrep tysk politi en 24-årig syrisk flyktning i Rheinland-Pfalz, mistenkt for å planlegge et angrep mot åpningen av Bundesliga 26. august.

Arrestasjonen kom etter et tips fra en innsatt i fengsel, men etterforskningen har så langt ikke avdekket at mannen hadde konkrete planer om et angrep, ifølge Reuters.