Stor asyl-leir skal stå tom helt fram til november, men de 50-60 ansatte fortsetter i jobbene sine

UDI holder leiren i beredskap i tilfelle asylstrømmen til Norge øker igjen. 

VESTLEIREN: Ankomstsenteret Finnmark, også kalt Vestleiren, ble i fjor høst tatt i bruk som ankomstsenter for flyktninger. Etter nyttår kom beskjeden om at den bygges om, og nå er det bestemt at den legges ned. Leiren ligger i det gamle anlegget til Sivilforsvaret på Høybuktmoen utenfor Kirkenes Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VESTLEIREN: Ankomstsenteret Finnmark, også kalt Vestleiren, ble i fjor høst tatt i bruk som ankomstsenter for flyktninger. Etter nyttår kom beskjeden om at den bygges om, og nå er det bestemt at den legges ned. Leiren ligger i det gamle anlegget til Sivilforsvaret på Høybuktmoen utenfor Kirkenes Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ankomstsenteret i Finnmark ble tatt i bruk i månedsskiftet oktober-november i fjor høst, og ble gjenstand for massiv medieoppmerksomhet da norske myndigheter begynte å sende asylsøkere i retur til Russland i busser i rundt juletider i fjor.

Så gikk asylstrømmen over Storskog brått ned - og den store leiren med 600 plasser ble bygd om til et intervjusenter i februar i år.

Siden har asylsøkere fra hele landet blitt sendt dit for å gjennomføre asylintervju, men nå er det slutt.

I går ble det nemlig klart at UDI sier opp kontrakten med driftsselskapet Hero.

- Avgjørelsen baserer seg på de lave ankomstene til Norge. Det har jo gått voldsomt ned, forklarer utviklingsdirektør Mette Grude i Hero Norge til Dagbladet.

Fullt bemannet til november

De siste 48 asylsøkerne forlot leiren denne uken. Det er imidlertid lenge til det blir folketomt der.

UDIs kontrakt med asylselskapet løper nemlig fram til 15.november - og fram til da vil Hero fortsette å ha folk på jobb på senteret. Mottaksselskapet har 40 årsverk, og mellom 50 og 60 ansatte der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer