Stor brann i Berlinerfilharmonien

Over 170 brannfolk jobber med å redde verdensberømt musikkhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brøt i ettermiddag ut brann i konserthuset til Berlinerfilharmonien, et av verdens mest kjente symfoniorkestre.

En lunsjkonsert i foajeen skal nettopp ha blitt avsluttet da alarmen gikk, i 14-tida, melder nyhetsbyrået AP. Ingen flammer var synlige fra utsida, men det veltet tjukk røyk opp fra taket av bygningen.Over 170 brannfolk med 21 brannbiler ble sendt til stedet, men det er uklart om situasjonen nå er under kontroll

Brannen skal ha startet oppunder taket i selve konsertsalen, og arnestedet ga brannvesenet svært vanskelige arbeidsforhold fordi det ligger omlag 50 meter over grunnplanet.

- Ingen mennesker skal være i fare, da det ser ut til at brannen er begrenset til taket, sier Marco Trenn, en talsmann for brannvesenet i Berlin, til AP.

Like etter at brannen startet fikk flere musikere ta seg inn sammen med brannfolk for å redde ut instrumenter de hadde lagt igjen etter en øvelse i går. En trombonist i symfoniorkesteret forteller AP at musikernes lagringsrom så uskadd ut, men at det luktet røyk i lokalene.

Det uvurderlige konsertbygget, blant annet kjent for sin uslåelige akustikk, ble tegnet av Hans Scharoun og ferdigstilt i 1963.

FRYKTER FOR SIGNATURBYGG: Hans Scharouns arkitektbragd huser et av verdens mest anerkjente symfoniorkestre. Foto: STEFANIE DODEL / AFP / SCANPIX
FRYKTER FOR SIGNATURBYGG: Hans Scharouns arkitektbragd huser et av verdens mest anerkjente symfoniorkestre. Foto: STEFANIE DODEL / AFP / SCANPIX Vis mer
Stor brann i Berlinerfilharmonien
<B>INGEN SKADD:</B> Medlemmer av symfoniorkesteret dekker ansiktet for å beskytte seg mot røyken.
<B>BERGET:</B> Musikere tok seg inn i det brennende bygget sammen med brannfolk for å redde ut instrumenter, men blant annet dyrebare flygler og andre tunge gjenstander kan være i fare.