Stor brann i bygård i Oslo

Full utrykning til Bislett. 13 evakuert. Arbeid var i gang på loftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle beboerne måtte evakueres da loftet på en tre etasjer høy bygård i Thereses gate 28 på Bislett i Oslo begynte å brenne. Brannvesenet fikk melding klokka 22.10.

Ikke oversikt

- Sammen med politiet evakuerer vi nå beboere fra gården. Flere har kommet seg ut på gata på egen hånd, og vi har foreløpig ikke oversikt om noen har kommet til skade, sier fungerende vaktleder Hans Morten Hansen i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no i 22.15-tida.

Han betegner operasjonen som en storutrykning med ni biler i alt, blant dem to stigebiler og tre røykdykkerbiler.

- Røykdykkere var kommet inn på loftet ved 22.30-tida, sier vaktlederen.

Gata ble sperret av ca. 100 meter i hver retning fra brannstedet, og det var stor røykutvikling, ifølge Dagbladet.no\'s reporter på stedet. 

13 evakuert

Per 22.50 var 13 personer evakuert, men branvesenet hadde ikke oversikt over om noen var skadd.

Foto: TORBJØRN GRØNNING
Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- 13 er evakuert. Ingen er skadd, og vi har ingen mistanke om at det er flere der inne, sier innsatsleder Tore Solberg til Dagbladet klokka 23.10.

Klokka 23.15 var flammene under kontroll, og 00.08 ble brannen erklært for slokt, opplyser vaktkommandør Roy Kristioffesen i brannvesenet til Dagbladet.no.

- Brannen startet i en loftsleilighet og spredde seg ned til en leilighet i tredje etasje, forteller Kristoffersen, som ikke har noen formening om hva som kan være årsaken til brannen.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Noen polske arbeidere skal ha jobbet på loftet, men vi vet ikke noe mer foreløpig, forklarer innsatsleder Solberg.

Stor brann i bygård i Oslo