Stor brann i hotell på Sunny Beach

Alle gjestene måtte ut. Norsk turoperatør: - Her kan ingen bo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brant i det store turisthotellet Neptun Beach på Sunny Beach i Bulgaria, ifølge BT.

De store reiseselskapene, som Ving og Apollo, benytter hotellet.

- Vi har fått beskjed om at brannen er under kontroll, men ved 11-tiden brenner det fortsatt. Etter rapportene fra våre lokale forbindelse er det lite sannsynlig at noen kan bo her med det første, og vi er i gang med å lete etter nye innkvarteringsmuligheter for våre gjester, opplyser informasjonssjef Helen Begby i Apollo til Dagbladet.

Ifølge NTB melder flere medier i 12-tiden at brannen er slukket.

Alle evakuert Alle gjestene på hotellet skal være evakuert fra hotellet uten fysiske skader.

Brann skal ha oppstått i en restaurant ved frokosttider.

- Vi har 80 norske og fem svenske gjester på hotellet for øyeblikket. Det er høysesong i området, og vanskelig å finne plass til så mange på kort varsel, men vi er i gang, sier Begby til Dagbladet.

June Solberg Johnsen (21) fra Arna forteller at hun spiste frokost på ett av nabohotellene da hun kjente lukten av røyk.

- Dalte aske - Det dalte også aske ned. Vi løp mot røyken, og da vi kom fram sto hele restauranten i brann, forteller Solberg Johnsen til Dagbladet.

Hun forteller at det var mange som sto og så på, og at de først prøvde å se om det var noen inne i den brennende bygningen.

- Heldigvis har de fått kontroll over brannen nå, sier hun.

Star Tour har ingen gjester på hotellet som brenner, men de har 27 norske gjester på nabohotellet som er om lag 100 meter unna.

- Dette hotellet er ikke evakuert, men gjestene er informert, sier Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour.

Foto: June Solberg Johnsen
Foto: June Solberg Johnsen
Foto: June Solberg Johnsen
Foto: June Solberg Johnsen