Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor brann i leir for flyktninger i Frankrike. Minst ti skadd

En kraftig brann har ødelagt om lag halvparten av leiren Grande-Synthe nord i Frankrike. Minst ti personer ble skadd i brannen. Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre migranter og flyktninger har blitt kjørt i busser til gymsaler i området etter brannen. Den skal ha startet etter uroligheter i leiren, hvor rundt 1.500 personer bor i tettpakkede, enkle treskur.

Grande-Synthe ligger nær Dunkirk og ble åpnet av Leger uten Grenser for over ett år siden. I mars sa Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux at leiren skulle stenges så raskt som mulig, på grunn av flere voldelige sammenstøt. Leiren har økt i omfang etter den omstridte stengningen av migrantleiren «Jungelen» i Calais.

I over ti år har den franske nordkysten vært som en magnet på flyktninger og migranter som prøver å ta seg til Storbritannia.