Stor brann i Stavanger

Brannen er nå slukket, men det ble store skader på et kvartal i sentrum. Ingen personer kom til skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Brannmanskapene fikk kontroll over brannen litt før halv tolv, og kvart over ett var slukningsarbeidet avsluttet, opplyser operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei ved Rogaland politidistrikt.

- Brannvesenet holder nå på med etterslukking, og etterhvert vil politiet ta over vaktholdet, sier Sletthei.

Blusset opp igjen

Tirsdag kveld begynte det å brenne i et lite tilbygg til Pedersbakken 1 i Stavanger sentrum, der det tidligere på dagen pågikk oppussingsarbeid.

Flammene spredde seg imidlertid gjennom veggen til nabohuset som huser et sykkelverksted i første etasje, restauranten Alanya i andre etasje og advokatfirmaet Vierdal i tredje.

- Da vi fikk en situasjonsrapport fra våre folk på stedet klokka 23.15 hadde brannvesenet forholdsvis god kontroll. Vi er rimelig sikre på at det ikke er noen mennesker i de berørte delene av bygningene. Men det vil ta tid å få slukket brannen, opplyste operasjonsleder Arvid Jensen ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.no.

Ingen personskader

- Vi har kontakt med én beboer som det foreløpig ikke er nødvendig å evakuere, forøvrig dreier dette seg om kontorbygg der det ikke var folk, sa operasjonslederen.

Ifølge Aftenbladet.no fikk brannvesenet i Stavanger fikk i 23-tida assistanse fra Sandnes, og minst 30 brannmenn jobbet i natt for å hindre at brannen spredde seg ytterligere.

Avisa melder at flere av gjestene ved nærliggende Thon Hotel Maritim har takket ja til å flytte til et annet hotell i forbindelse med brannen.

Flere gater er stengt av som følge av sentrumsbrannen.