Stor brann på flyplassen i Nairobi

- Dette er svært, sier sikkerhetssjefen ved flyplassen.

KRAFTIG: Store flammer og mengder med røyk strømmer ut fra Jomo Kenyatta internasjonale flyplass i Nairobi. Foto: AP/KYODO NEWS/NTB SCANPIX
KRAFTIG: Store flammer og mengder med røyk strømmer ut fra Jomo Kenyatta internasjonale flyplass i Nairobi. Foto: AP/KYODO NEWS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Nairobi og har informasjon eller bilder? Tips oss på telefon +47 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no.

(Dagbladet): Storbrannen ved Jomo Kenyatta internasjonale flyplass (JKIA) i Kenyas hovedstad Nairobi er under kontroll, melder Al-Jazeera.

Flyplassen, et viktig knutepunkt for den regionale lufttrafikken i Øst-Afrika, er evakuert og stengt for alt annet enn nødlandinger. Ankomstterminalen og immigrasjonsseksjonen - hvor brannen trolig startet - er totalskadd, sier Mutea Iringo, en talsmann for innenriksdepartementet, til kanalen.

Det er ikke meldt om omkomne, men flyselskapet Kenya Airways sier at ett besetningsmedlem og én passasjer behandles for lettere røykskader. Årsaken til den massive brannen er foreløpig ikke kjent.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier Muthui Kariuki, en talsmann for de kenyanske myndighetene.

Foto: AP Photo/Segeni Ngethe/NTB Scanpix
Foto: AP Photo/Segeni Ngethe/NTB Scanpix Vis mer

Det massive slukningsarbeidet førte til at brannvesenet var i ferd med å gå tomme for vann da de omsider fikk kontroll. Politiet har bistått i å eskortere tankbiler med mer vann inn til flyplassområdet.

Nordmannen Steinar Opheim ble vitne til brannen. Han kom på det siste flyet som landet på flyplassen onsdag morgen og så en kraftig brann på den internasjonale terminalen, skriver avisa Dagen.

- Da vi kom inn, så vi at flammene sto kraftig opp. Jeg tror hele den terminalen er ødelagt, sier Opheim.

Saken oppdateres.

Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix
Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix Vis mer