Stor bygning med tolerante naboer søkes

Nørrebros handelsstand leter etter nytt ungdomshus fordi de ruineres av urolighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nørrebro Handelsforening er blitt de ivrigste pådriverne til å finne et nytt ungdomshus i København. Den siste ukas uroligheter, der ungdomshussympatisører har spredt frykt i gatene, har nemlig blitt en økonomisk katastrofe for bydelen Nørrebro, skriver Politiken.dk.

Handelsforeningen er nå på utkikk etter en riktig plassering av et nytt ungdomshus, i stedet for det nå nedrevne bygget i Jagtvej 69. Men foreningens formann, Johnny Beyer, innrømmer at det kan være svært vanskelig å få eventuelle naboer til å akseptere et nytt ungdomshus etter alt bråket den siste tida.

- Derfor skal det være frittliggende, så de kan spille høy musikk og bruke utenomsfasilitetene uten å sjenere andre. Jagtvej 69 lå kloss oppå andre hus. Det var ikke behagelig, sier Beyer.

Initiativet fra handelsforeningen kommer etter at omsetningen er på bunn i mange av Nørrebros butikker. Forsiktige borgere unngår nemlig den urolige bydelen, og handler heller i sikrere områder.

Beyer understreker at Handelsforeningen ikke har sympati for de unges voldelige adferd på Nørrebro, men håper at et nyt ungdomshus kan være en hjelp for de mer moderate kreftene i miljøet.

- Vi har stor interesse i å få det her lagt ned, sier han.

Beyer etterlyser kommunens hjelp, og mener de bør kunne skaffe en liste over aktuelle adresser. Men overborgermester Ritt Bjerregaard har hittil peket på at ungdommene tidligere har avvist å få et nytt gratis hus. I kjølvannet av den siste tidas voldelige demonstrasjoner vil hun heller ikke forhandle med Ungdomshus-miljøet. Beyer i Nørrebro Handelsforening mener imidlertid at etter at volden har opphørt, bør kommunen begynne forhandlinger.

- Når krigen er slutt, må politikerne i gang. Jeg kan ikke forstå at hun neglisjerer behovet, sier han.

Stor bygning med tolerante naboer søkes
UROLIG: Slike scener har gjort innbyggerne på Nørrebro redde for å ferdes mye i sin egen bydel. Dette lider handelsnæringen under.
REVET MANDAG: Ungdomshuset i Jagtvej 69 ble revet etter at den kristne gruppen som eier huset, mente det var for ødelagt til å pusses opp.
MÅ FINNE NYTT: Folk legger ned blomster på den tomme plassen der Ungdomshuset sto. Nå leter Nørrebro Handelsforening etter et nytt bygg til bruk for Ungdomshus-miljøet.