Stor demonstrasjon på Grønland i Oslo

Mellom 200 og 300 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, bilder, video eller innspill? Tips oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): Mellom 200 og 300 mennesker demonstrerer lørdag ettermiddag mot politivold på Grønland i Oslo. 

- Ja, det er riktig. SOS Rasisme arrangerer en demonstrasjon på Grønland torg, og nå har deltakerne bestemt seg for å gå fra Grønland torg til politihuset, sier politiets operasjonsleder Martin Todnem. 

- De har med seg skilt og flagg og roper «stopp politivolden», sier en person på stedet til Dagbladet. 

Demonstrasjonen skjer i samme område som der en somalsk mor ble skutt av politiet 18. september. Hun har ligget i koma siden, og ble vekket først denne uka. Politiet har siktet henne for drapsforsøk, da de skjøt henne fordi de mener hun forsøkte å knivstikke et barn. 

- Da patruljen ankom stedet ble de oppmerksom på at kvinnen bar en kniv, og var i ferd med å knivstikke et barn. Politiet løsnet så skudd, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

MARSJERER: - De har bestemt seg for å gå fra Grønland torg til politihuset, sier operasjonslederen hos politiet i Oslo. Foto: Lise Grønskar / Dagbladet
MARSJERER: - De har bestemt seg for å gå fra Grønland torg til politihuset, sier operasjonslederen hos politiet i Oslo. Foto: Lise Grønskar / Dagbladet Vis mer

Det har så langt gått rolig for seg på Grønland. 

- Demonstrantene har ikke gjort noe straffbart, men de er høylytte. Ifølge SOS Rasisme var målet med demonstrasjonen å demonstrere mot politiet, sier Todnem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram