Stor eksplosjon i bygård på Manhattan

Tolv skadd, tre kritisk. Leter fortsatt etter mulig savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): En bygård i East Village på Manhattan er rammet av en stor eksplosjon, melder CBS.

- Så langt er 12 personer bekreftet skadd. For tre av dem er tilstanden kritisk. Våre tanker og bønner går til dem og deres familier, opplyser New York-borgermester, Bill de Blasio på en pressekonferanse.

Fire bygninger er rammet av eksplosjonen. Bygningene inneholder både leiligheter og forretninger. Bygget der eksplosjonen skjedde er delvis kollapset.

Leter etter savnete - Vi har ikke meldinger om savnete foreløpig, men letingen foregår fortsatt. Brannvesenet jobber også med å hindre at brannen sprer seg, opplyser de Blasio klokka 22.30 norsk tid.

Brannvesenet opplyser at det foregikk arbeid med gasstilførselen til bygget før eksplosjonen skjedde. En drøy time før eksplosjonen var også inspektører fra gasselskapet ConEdison på stedet og sa at arbeidet ikke var godt nok utført, opplyser borgermesteren.

- Den første eksplosjonen ser ut til å ha blitt forårsaket av rørlegger og gass-arbeid i bygningen som ligger på 2. Aveny 121. Etterforskningen er i gang for å komme til bunns i dette, sier de Blasio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.