Stor eksplosjon i Madrid

Flere omkomne og mange skadde.

RASERT: Bygården er helt rasert etter den kraftige eksplosjonen i Madrid sentrum. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en stor eksplosjon i sentrum av Madrid, melder journalist Leire Ariz Sarasketa på Twitter.

Ifølge avisa Diario AS er et ukjent antall personer skadd etter eksplosjonen. Madrids borgermester José Luis Martínez-Almeida, som ifølge ABC Madrid befinner seg på åstedet, opplyser at minst to personer er omkommet. Ifølge avisa La Sextas opplysninger er fire drept og ti skadd.

Madrids bymyndigheter opplyser at det dreier seg om en gasseksplosjon, skriver La Sexta videre.

Et feltsykehus er satt opp ved den ødelagte bygningen.

Fullstendig ødelagt

Bilder viser en fullstendig ødelagt fleretasjes bygning som ligger i Calle Toledo ca. en kilometer sørvest for Plaza Mayor. Parkerte biler er ramponert, og det er mye røyk på stedet.

Ifølge den frivillige nødetaten VOST bes folk holde seg unna de nærliggende gatene for å gi plass til utrykningsressurser.

Ifølge storavisa El País rystet eksplosjonen bygningen i 15-tida.

- Den kraftige eksplosjonen har sprengt bort de tre øverste etasjene i bygningen, skriver avisa.

Kontorer

El País skriver at bygningen ligger vegg i vegg med et eldrehjem. En talsmann for hjemmet opplyser at ingen av beboerne eller de ansatte er skadd, men at de evakuerer stedet.

La Vanguardia skriver at bygningen inneholder møtelokaler og kontorer. Ifølge ABC Madrids opplysninger skal eksplosjonen ha skjedd i forbindelse med arbeid på en varmtvannstank.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer