Stor eksplosjonsfare i Namsos

Faren for en ny eksplosjon på ulykkesstedet i Namsos er så stor at politiet og Direktoratet for brann- og elsikkerhet (DBE) ikke gjorde noen undersøkelser der i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Søndag ble det gjort funn av udetonert sprengstoff. Dermed har vi ikke kunnet gjøre noen ting på området før vi får det gjennomsøkt av eksperter, sier lensmann Roar Hasselvold i Namsos til NTB.

En ekspert fra SINTEF skulle opprinnelig ha gransket risikoen på ulykkesstedet.

- Vi ble kontaktet av politiet søndag, men dette er ikke et område vi har ekspertise på. Dermed måtte vi si at vi ikke kunne påta oss oppdraget, sier viseadministrerende direktør i SINTEF, Svein Sivertsen til NTB.

Politiet arbeider nå med å få tak i andre eksperter som kan granske risikoen på ulykkesstedet.

Hasselvold forteller at flere vitner til sprengningsulykken fredag, der en mann omkom, har blitt avhørt, men at det ikke er kommet fram nye opplysninger i saken.

- Løsningen på hvorfor det skjedde ligger trolig på ulykkesstedet, og dermed har vi ikke kommet så mye nærmere en løsning, sier Hasselvold.

Det udetonerte sprengstoffet ble funnet søndag da anleggsarbeidere fjernet stein og ryddet området nedenfor sprengningsstedet. Funnet førte til at politiet straks utvidet sikkerhetssonen rundt anleggsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer