Stor eksplosjonsfare i Namsos

Faren for en ny eksplosjon på ulykkesstedet i Namsos er så stor at politiet og Direktoratet for brann- og elsikkerhet (DBE) ikke gjorde noen undersøkelser der i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Søndag ble det gjort funn av udetonert sprengstoff. Dermed har vi ikke kunnet gjøre noen ting på området før vi får det gjennomsøkt av eksperter, sier lensmann Roar Hasselvold i Namsos til NTB.

En ekspert fra SINTEF skulle opprinnelig ha gransket risikoen på ulykkesstedet.

- Vi ble kontaktet av politiet søndag, men dette er ikke et område vi har ekspertise på. Dermed måtte vi si at vi ikke kunne påta oss oppdraget, sier viseadministrerende direktør i SINTEF, Svein Sivertsen til NTB.

Politiet arbeider nå med å få tak i andre eksperter som kan granske risikoen på ulykkesstedet.

Hasselvold forteller at flere vitner til sprengningsulykken fredag, der en mann omkom, har blitt avhørt, men at det ikke er kommet fram nye opplysninger i saken.

- Løsningen på hvorfor det skjedde ligger trolig på ulykkesstedet, og dermed har vi ikke kommet så mye nærmere en løsning, sier Hasselvold.

Det udetonerte sprengstoffet ble funnet søndag da anleggsarbeidere fjernet stein og ryddet området nedenfor sprengningsstedet. Funnet førte til at politiet straks utvidet sikkerhetssonen rundt anleggsområdet.

(NTB)