Elgkrig mellom Norge og Canada

Stor-Elvdal har allerede verdens høyeste elg. Nå vil de bygge en ny i gull på 20 meter

For å sikre at kanadierne ikke stikker av med verdensrekorden.

NORGE SVARER CANADA: Kanadierne ypper til verdens største elg-krig mot Norge. Nå sender ordfører Terje Hoffstad og varaordfører Linda Otnes Henriksen i Stor-Elvdal hilsen tilbake. Video: Øistein Monsen og CityofMooseJaw. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STOR-ELVDAL (Dagbladet): Kommunens høyeste ledelse rykket torsdag ut til «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal for å svare på Canadas utfordring om å ta tilbake verdensrekorden i høyest elg.

I dag rager den sølvskimrende Østerdals-elgen 10,3 meter over bakken. Det er en halv meter høyere enn Canadas «Moose Jaw», elgstatuen som holdt verdensrekorden i 31 år, før Stor-Elvdal suste inn og knabbet den ærverdige rekorden i 2015.

- Ikke en sjanse

I byen Moose Jaw har ordføreren kastet seg på et privat initiativ og utfordrer nå Norge.

- Canadas stolthet er på spill. Vi kan ikke tape det til Norge på grunn av en elg, sier ordfører Fraser Tolmie til CTW News i Canada.

Foran «Storelgen» aksepterte ordfører Terje Hoffstad (Ap) og varaordfører Linda Otnes Henriksen (Ap) utfordringen, men føyde raskt til:

- De har ikke en sjanse.

Pengeinnsamling

Med bygda i ryggen har kunstneren bak den originale «Storelgen», Linda Bakke, startet undersøkelsene om hva det vil koste å bygge en dobbelt så høy elg i gull.

- Rekorden skal ikke bli slått en gang til. Med 20 meter har man satt en standard ikke noen kan slå, sier Linda Bakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer