Stor etterforskning etter stjålet moped

Etterforskningen skaper debatt i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Da sønnens moped ble stjålet, satte den franske presidentkandidaten og innenriksministeren Nicolas Sarkozy igang en enorm etterforskning for å fange tyvene. Ved hjelp av fingeravtrykk og DNA-tester, klarte de å fange tyvene før to uker hadde gått, melder Nyhetsbyrået AP.

- Dobbeltmoral

Nå har episoden utløst en voldsom debatt. I fjor ble over 85.000 mopeder og motorsykler stjålet i Frankrike, og presidentkandidatens motstandere hevder at konservative Sarkozy enten har for mye makt eller utøver en urettferdig politikk.

Sentrumpartiets motkandidat Francois Bayrou uttalte til RTL Radio at han mente episoden uttrykker en dobbeltmoral.

- Episoder som dette viser at systemet ikke behandler fattige mennesker på samme måte som det behandler mektige folk, sa han.

Sosialistenes leder, Jean-Marc Ayrault, har gått så langt som å kreve en etterforskning av Sarkozy, og hans politikk i regjeringen.

- Han bør ikke fortsette som innenriksminister, sa Ayrault. Han uttrykte også at han var redd for at Sarcozy ville bruke sin makt som minister til å spionere på  Royal, som er hans argeste konkurrent i presidentvalget.


- Dumme, stygge angrep

VERDIFULL MOPED: Da noen stjal sønnens moped, satte den franske innenriksministeren Nicolas Sarkozy i gang en enorm etterforskning. FOTO: Scanpix
VERDIFULL MOPED: Da noen stjal sønnens moped, satte den franske innenriksministeren Nicolas Sarkozy i gang en enorm etterforskning. FOTO: Scanpix Vis mer

Sarkozy mener uttalelsene er dumme, stygge angrep.

- Politiet gjør bare jobben sin, jeg ber dere om å la barna mine være, sa han.

Politiet mente også at saken var oppblåst, og at det ikke er spesielt uvanlig at de tar fingeravtrykk og DNA-prøver i slike saker.