Stor fare for bryggeristreik

Det blir tomt for øl og brus på få dager, hvis bryggeristreik rammer fra midnatt. Streikefaren er overhengende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blir bryggerinæringen rammet av streik fra midnatt, vil butikkene trolig gå tomme for brus og øl på få dager, melder de streikende journalistenes avis, Avisa.no.

Partene i bryggerinæringen, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeider-forbund (NNN) og Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL), sitter fortsatt ved forhandlingsbordet hos Riksmeglingsmannen. Meklingsfristen går ut ved midnatt.

Nestleder i NNN, Johnny Hagen, sier til Dagbladet.no at det er stor fare for bryggeristreik.

- Det er ingen bevegelse i meklingen foreløpig, og dermed stor streikefare. Vi håper fortsatt at arbeidsgiversida vil komme oss i møte, men det er ingen signaler som tyder på dette foreløpig, sier Hansen til Dagbladet.no.

- Hvis det blir streik blir det full stopp i all produksjon, lagerdrift og utkjøring av brus og øl ved alle bryggeriene over hele landet, sier Hansen.

Ifølge Avisa.no vil butikkene gå raskt tomme for øl hvis streiken blir et faktum.

- Det er ingen tvil om at butikkhyllene vil gå tomme i løpet av ganske få dager hvis det ender med streik. Med mange fridager og varmt vær fremover, er ølkonsumet normalt ganske stort, sier administrerende direktør Per-Erik Burud i Kiwi Norge til Avisa.no.

<B>RASKT TOMT I HYLLENE:</B> Hvis det blir streik blir det full stopp i all produksjon, lagerdrift og utkjøring av brus og øl ved alle bryggeriene over hele landet.