FLOM:  Det er stor flomfare i Hedmark. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
FLOM: Det er stor flomfare i Hedmark. Illustrasjonsfoto: NTB scanpixVis mer

Stor fare for flom i Hedmark - åtte fylkesveier stengt

Også E6 kan bli stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag og tirsdag er det varslet byger som kan gi flom i en rekke små og mellomstore elver i Hedmark. Flere veier er stengt, og folk bes om å følge med på situasjonen.

Spesielt de østlige områdene på Østlandet er utsatt, og det er varslet vannføring på oransje nivå flere steder, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Oransje aktsomhetsnivå er det nest høyeste varselnivået, som betyr at bebyggelse og infrastruktur nær vassdrag er utsatt, og at myndigheter bør ha økt beredskap.

Fylkesveier stengt Åtte fylkesveier er stengt i Hedmark mandag ettermiddag. Trafikanter i området bes følge med på trafikkmeldingene.

Statens vegvesen opplyser på sine nettsider at de følger nøye med på situasjonen ved E6 ved Vien utenfor Hamar, hvor Flagstadelva har gått over sine bredder. Om E6 stenges, blir omkjøring skiltet.

Beboere bes følge med I de store elvene som Glomma og Trysilelva er det også ventet økende vannføring. Hamar kommune melder på sine nettsider at de overvåker flomsituasjonen. Det er mye vann i Øvre Vang og Flagstadelva. Flere veier er allerede stengt, og beboere bes følge med på flomsituasjoner.

Også flere fjellveier er stengt på grunn av flom, melder Gudbrandsdølen Dagningen. Fremkommeligheten er redusert på flere fjellveier på Nordseter, Sjusjøen, Storåsen og i Ringsakerfjellet. Det er regn i kombinasjon med snøsmelting som fører til redusert fremkommelighet.

(NTB)