Dagbladet erfarer:

Stor fare for mistillit

Onsdag kan Lan Marie Berg være ferdig som byråd. Rødt sitter på vippen og er fortsatt ikke villig til å redde Berg, etter det Dagbladet er kjent med. I et møte torsdag kveld fikk Rødt-politikerne carte blanche av sine egne.

TILLITSKRISE: Lan Marie Berg går en usikker framtid i møte. Hun har i øyeblikket liten tillit hos flertallet i bystyret i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILLITSKRISE: Lan Marie Berg går en usikker framtid i møte. Hun har i øyeblikket liten tillit hos flertallet i bystyret i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Presset på å kaste miljøbyråd Lan Marie Berg øker.

Bakgrunnen er milliardsmellen på bygging av ny reservevannforsyning til Oslo. Foreløpig er budsjettsprekken på 5,2 milliarder kroner, og Berg er politisk ansvarlig for prosjektet. MDG-toppen, og ansvarlig etat, peker på økte byggekostnader som årsak til budsjettsmellen.

FNB har åpent støttet Frps mistillitsforslag på byråden. Byrådspartiene Ap, SV og MDG står foreløpig alene i sin uttalte støtte til Berg. Dersom resten av opposisjonen slutter seg til mistillitsforslaget, er Berg trolig ferdig som byråd.

Byrådets støtteparti Rødt er fortsatt ikke villig til å redde Berg, etter det Dagbladet forstår. Deres tillit til Bergs håndtering er liten, og minsker stadig, blir Dagbladet fortalt.

Flertall for å kaste

Klassekampen skrev forrige lørdag om møtet i Rødts bystyregruppe to dager i forveien. Her erfarte avisa at det var klart flertall for å kaste Berg.

Dagbladet erfarer at denne linja er uforandret i dag, seks dager seinere. Altså er det fortsatt flertall for å støtte mistillitsforslaget i Rødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer