Stor fare for NRK-streik

Det kan gå mot tause EM-sendinger og svarte skjermer under Dagsrevyen. Fagforeningen i NRK betegner det siste utspillet til sin ledelse som et tilbakeskritt i prosessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsmann Geir Engebretsen har i hele morges arbeidet med å kunne legge fram en skisse til løsning på lønnsoppgjøret for NRK-journalistene. Fristen for når denne skissen skulle legges fram er blitt utsatt flere ganger.

Separate møter

De to partene har i morges hatt møter hver for seg. Problemene oppsto da ledelsen i NRK la fram sine innvendinger til en skisse for løsning. Da var plutselig flere punkter i avtalen endret i forhold til situasjonen i natt.

Partene har sittet på overtid siden midnatt, uten å ha kommet til enighet.

- Nå nærmer klokka seg fem på tolv igjen, sa NJ-leder Olav Njaastad, litt oppgitt over at en løsning fortsatt ikke var funnet.

Pengespørsmål

Fortsatt er det penger som er det store stridsspørsmålet, men etter NRK-ledelsens siste framstøt virker det nå som om også formuleringer i avtalen er blitt sentralt igjen.

- Nå er vi tilbake flere steg, sa Njaastad før han gikk tilbake til møtet. Hvis journalistene kan godta de nye innvendingene til NRK-ledelsen vil meklingsmann Geir Engebretsen skrive ut sin skisse. Hvis ikke blir det streik.

Situasjonen som så så lys ut i morges, ser nå mørkere ut og faren for streik er stor. Det betyr at fotball-sendinger og nyheter ikke går som normalt i kveld på NRK.

Leder for NRK-journalistene, Eva Stabell, vet ikke om hun er optimist eller pessimist.

- Jeg er begge deler, det endrer seg fra time til time.

Dagbladet.no kommer med resultatet av forhandlingene.