Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor fare for snøskred i nord

Mildvær fører til stor snøskredfare i deler av Nord-Norge tirsdag. Flere veier er stengt på grunn av rasfaren.

FARE FOR SKRED: Varmere vær gir stor fare for snøskred i nord. Her fra et tidligere skred i Lavangsdalen i Troms.
Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Kai Jæger Kristoffersen/Nordlys / NTB scanpix
FARE FOR SKRED: Varmere vær gir stor fare for snøskred i nord. Her fra et tidligere skred i Lavangsdalen i Troms. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Kai Jæger Kristoffersen/Nordlys / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varselet om stor snøskredfare gjelder for Sør-Troms, Ofoten, Lofoten og Vesterålen, Svartisen og Salten. Grunnen er at mildvær svekker snødekket.

I tillegg er det betydelig fare for snøskred i Indre Troms, Nord-Troms, Tromsø, Lyngen og Vest-Finnmark, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Politiet i Nordland ber tirsdag morgen alle hus- og bygårdseiere om å sjekke tak med tanke på faren for at istapper og snø grunnet væromslaget kan rase og treffe fotgjengere.

Europavei 6 er stengt på strekningen Nordkjosbotn–Alta grunnet fare for ras, og en ny vurdering vil først bli tatt klokken 10. Også strekninger på flere fylkesveier er stengt tirsdag morgen grunnet rasfare, opplyser Vegvesenet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!