- Stor forskjell på om du får hjelp til å stå opp klokka 9 eller 11

Pasientombudet i Oslo fikk i fjor 150 klager på hjemmetjenesten.

STYRT AV KLOKKA: Tildeling av hjemmetjenester skjer ved hjelp av vedtak ved de lokale avdelingene. Vedtakene spesifiserer nøyaktig hva brukerne skal ha hjelp til og hvor lang tid det er avsatt til det. Skal hjemmepleiere eller -sykepleiere utføre noe utover dette, må det klareres med de såkalte bestillingskontorene som styrer tidsbruken. Foto: SCANPIX
STYRT AV KLOKKA: Tildeling av hjemmetjenester skjer ved hjelp av vedtak ved de lokale avdelingene. Vedtakene spesifiserer nøyaktig hva brukerne skal ha hjelp til og hvor lang tid det er avsatt til det. Skal hjemmepleiere eller -sykepleiere utføre noe utover dette, må det klareres med de såkalte bestillingskontorene som styrer tidsbruken. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pasientombudet i Oslo mottok i fjor nærmere 150 klager på hjemmetjenester.

Fortvilte brukere av tjenestene og deres pårørende forteller om en hverdag styrt av stoppeklokke og stort gjennomtrekk av helsepersonell.

Hjemmepleiere på sin side får stadig oftere både fysiske og psykiske trusler på jobb. De oppfatter også sin jobbsituasjon som svært krevende.

Mange føler likevel at arbeidsoppgavende er givende og er forberedt på å yte det lille ekstra, selv om de trange tidsplanene ikke tillater det.

NedprioritertBegge partene er enige i at det kreves bedre kvalitetssikring av hjemmetjenester og at stoppeklokkementaliteten må vekk for at de medmenneskelige verdiene skal kunne ivaretas på best mulig måte.

- Vår erfaring er at hjemmehjelp er en nedprioritert tjeneste. De ansatte i hjemmetjenesten har det ofte travelt og mange mangler nødvendig opplæring, sier Eldreombudet i Oslo, Anne Myhr til Dagbladet.no.

Myhr er ikke overrasket over Bente Thires (52) historie i dagens papirutgave.

Etter en krangel med hjemmesykepleieren, ble den MS-syke kvinnen forlatt i en hvilestol i stua klokka to på natten uten mulighet til å bevege seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer