Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor frustrasjon i Høyre over hele landet

Avtroppende Høyre-nestleder Børge Brende sier han kjenner til at det hersker dårlig stemning i landets Høyre-lag. Han tror likevel ikke Høyre løser sine problemer ved å kaste Petersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De diskusjonene jeg har hørt om, har vært preget av frustrasjon over partiets situasjon, men ingen har, meg bekjent, tatt til orde for at Jan Petersen bør kastes, sier Børge Brende.

- Derimot er det flere som offentlig har krevd at nestlederne bør bort. Det er viktig med forutsigbarhet i Høyres ledelse, og jeg har forstått Jan Petersen dit hen at han har det overskudd og pågangsmot som er nødvendig for å gå løs på de store oppgavene som ligger foran oss.

- Da synes jeg det er riktig at han fortsetter som Høyres leder, sier Brende.

Finanspolitisk talsmann Per-Kristian Foss sier at Høyre har lang erfaring med lederdiskusjoner.

- Diskusjoner om lederskapet pågår hele tida. Og de ville ha fortsatt selv om hele ledelsen ble skiftet ut.

- Når det går godt, er det ingen som snakker om lederne, går det dårlig, snakker alle om dem, sier Foss.
Stortingsrepresentant Inge Lønning mener at så sant Petersen orker det selv, bør han ubetinget fortsette som Høyres leder.

Stortingsrepresentant Svein Ludvigsen fra Troms kjenner ikke til kravet om at Petersen må gå av som leder, og tror diskusjonen føres i en meget liten krets.

- Mange er fortvilt over Høyres lave galluptall, men det blir for enkelt å skylde på Jan Petersen. Jeg forholder meg til den lederen jeg har vært med på å velge.

Stortingsrepresentant Inger Stolt-Nielsen fra Rogaland sier:

- Det er misnøye med galluptallene. Men det har ikke noe for seg å gi enkeltpersoner ansvaret for den situasjonen partiet står oppe i. Jeg tror en ansvarlig, ærlig holding vil gi uttelling på sikt. Hun ønsker imidlertid ikke å kommentere nærmere om hun ønsker Jan Petersen som leder i to nye år.

- Det bør Petersen ta stilling til selv. Jeg har ingen sans for å gå til media med mitt syn. Jeg har god dialog med Petersen og vil ikke ikke gi ham noe råd via media.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!