Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor glede over utsettelse

TRONDHEIM (NTB): Elever og lærere ved Trondheim Katedralskole og Gerhard Schønings skole i Trondheim engasjerte seg sterkt i dag for å hindre utvisning av de to kenyanske søstrene. På skolene, der jentene er elever, var det stor glede da utvisningen ble utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevrådene på begge de to skolene arrangerte allmøter i formiddag, og rektorene sendte brev til justisminister Aud Inger Aure.

Fylkesordfører Arnt Frøseth i SØr-Trøndelag skrev også til justisministeren for å protestere mot myndighetenes behandling av denne saken, og mot at «elever på fylkeskommunens skole ikke fikk fullføre skolegangen sin».

Sjokk og vantro

Rektor Anne Lise Drege ved Trondheim Katedralskole sier til NTB at både lærere og elever har reagert med forferdelse på måten denne saken er håndtert på fra myndighetenes side. Særlig gjelder dette at de to jentene ikke ble informert om utvisningsvedtaket før de ble hentet av politiet søndag morgen.

Anne Lise Drege har i et brev til justisministeren bedt Aud Inger Aure om å komme til Trondheim Katedralskole for å forklare elevene «hvordan en slik framgangsmåte kan forsvares i en demokratisk rettsstat».

- Vi registrerer at de norske elevene reagerer med sjokk og vantro på at en klassekamerat blir behandlet på denne måten, noe også vi lærere har vanskelig for å rettferdiggjøre. Myndighetenes håndtering av saken er så langt vi kan se et klart brudd på norske rettsprinsipper og setter oss i et vanskelig moralsk og pedagogisk dilemma, heter det i brevet.

Kristen tradisjon

Rektor Gerd Opedal ved Gerhard Schønings skole har også skrevet brev til Aud Inger Aure, med en sterk reaksjon på at jentene ble hentet av politiet «medan kyrkjeklokkene i den nyvigsla Hoeggen kyrkje i går kalla til høgtid i bydelen vår».

- Eg bed deg innstendig om sjølv å gå inn i saka til desse to unge jentene, og sjå til at dei får den behandling som vi ventar at rettsstaten Norge med sin kristne og humanitære tradisjon skal gi menneske som har bedt om å få vern hos oss.

På begge skolene ble det i dag satt i gang aksjoner for å samle inn penger til den rettssaken som kan komme dersom utvisningsvedtaket opprettholdes. Samtidig ble det mobilsert til en demonstrasjon på Torget i Trondheim i dag ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!