Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor hval strandet i Rogaland: - Mest sannsynlig død

Funnet av turgåere på strand.

STRANDET: Denne hvalen er strandet på Hellestøstranda i Sola kommune i Rogaland. Foto: Rogaland politidistrikt
STRANDET: Denne hvalen er strandet på Hellestøstranda i Sola kommune i Rogaland. Foto: Rogaland politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Politiet i Rogaland fikk 09.32 i dag melding om at turgåere hadde funnet en strandet stor hval på Hellestøstranda i Sola kommune.

Rogaland politidistrikt meldte da at hvalen fortsatt var i live, like etter klokka 12.00 i ettermiddag melder politiet at hvalen sannsynligvis er død.

Viltansvarlig i Sola kommune, Audun Myhre, tror hvalen har drevet inn til land av en grunn.

- Jeg tror den har drevet inn der for å dø. Kanskje er den gammel og syk, sier Myhre til Dagbladet.

Han har ennå ikke fått sett hvalen i levende live, men tror ut fra bildene at det kan være en spermhval eller grindhval.

- Dette er ganske sjeldent vi ser, sier Myhre, men sikter til en liknende hendelse i 2001, da omtalt av NRK.

- Den gangen forsøkte vi å slepe den ut, men det var nesten dyreplageri. Å dra denne hvalen ut på dypt vann etter halen, tror jeg bare gjør det verre. Enten må vi få avlivet den på en human måte, eller så må den bli liggende. Vi håper å få hjelp fra mannskap på Stavanger museum til hvordan den kan avlives, sier Myhre.

Politiet melder om at svært mange har reist til stranda for å kikke på hvalen, og at det fører til trafikale problemer på stedet. Hvalen vil bli liggende på stranda hele søndag.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling