Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor hvalflokk på vei mot Bergen

Minst 50, kanskje 100 tett i tett.

HVAL I ALL VERDEN? Minst 50 grindhvaler svømte søndag ettermiddag fra Herdlefjorden mot Bergen. De svømmer vanligvis i flokk, og det hender at de svømmer inn på land. Foto: Siw Sæveraas / Scanpix
HVAL I ALL VERDEN? Minst 50 grindhvaler svømte søndag ettermiddag fra Herdlefjorden mot Bergen. De svømmer vanligvis i flokk, og det hender at de svømmer inn på land. Foto: Siw Sæveraas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 50 grindhvaler svømte i  ettermiddag fra Herdlefjorden mot Bergen.

- Ikke kom for nær og skrem dem, for da kan de ende på land, sier hvalekspert Lars Walløe.

- Det er tett i tett med hvaler flere hundre meter etter hverandre. Det er minst 50 av dem, kanskje 100, sier BT-journalist Siv Søveraashun til Bergens Tidende.

Hvalene er av arten grindhval, og kan ifølge Store Norske Leksikon bli opp til 8 meter lang og 3 tonn tung. Grindhvalen er svart, bortsett fra et hvitt strupeparti og en hvit eller gråhvit stripe langs midten av buken. Sjøpattedyrene lever i flokk, og de som svømmer sammen, er som regel i slekt med hverandre, opplyser Lars Walløe, hvalekspert og professor i fysiologi ved Universitetet i Oslo.

- Forhåpentligvis svømmer de ut igjen, men det hender at grindhvaler svømmer på land. Men hvis man ikke skremmer dem på land, burde de klare å svømme ut igjen, sier han til NTB.

(NTB)