Stor-Jerusalem er godkjent

JERUSALEUM (NTB-Reuters): Den israelske regjeringen godkjente i dag å utvide Jerusalems bygrense og innlemme jødiske bosettinger på den okkuperte Vestbredden i et nytt superbystyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Planen har møtt sterk kritikk fra USA og palestinerne, men statsminister Benjamin Netanyahu kalte tidligere i dag for latterlig.

Netanyahu insisterte på at planene ikke er i strid med Oslo-avtalen mellom Israel og palestinerne. Påstander om brudd på avtalen er latterlige, sa han på israelsk militærradio før regjeringen kom sammen for å godkjenne planene.

Planene omfatter en utvidelse av byens grenser mot vest, inn i selve Israel, og et «paraply-bystyre» med administrativ myndighet over Jerusalem, jødiske landsbyer i Israel og jødiske bosettinger på den okkuperte Vestbredden.

Da han la fram planene på torsdag sa han at de ville bidra til å styrke jødenes stilling i Jerusalem.

Det amerikanske utenriksdepartementet kalte planene et provoserende skritt i et følsomt øyeblikk for fredsprosessen, og palestinerne fordømte programmet som et forsøk på å endre geografien og demografien i den omstridte byen.

- Ifølge Oslo-avtalen skal det ikke være noen ensidige handlinger når det gjelder de fire viktigste temaene, hvorav Jerusalem står øverst på listen, sa president Yasser Arafats talsmann Nabil Abu Rdaineh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer