Hunder skremmes av fyrverkeri

Stor kjede slutter med fyrverkeri av hensyn til hundene

De firbeinte kan bli skremt av lyden.

SKUMMELT: Mange hunder synes fyrverkeri er skremmende, og har ingen hyggelig nyttårsaften. Foto: Michael Pettigrew, Botond Horvath / Shutterstock / NTB Scanpix
SKUMMELT: Mange hunder synes fyrverkeri er skremmende, og har ingen hyggelig nyttårsaften. Foto: Michael Pettigrew, Botond Horvath / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyttårsaften kan være alt annet enn hyggelig for hunder. De firbeinte har svært god hørsel og blir forvirret og skremt av alt fyrverkeriet.

Derfor har den svenske avdelingen av den store byggvarekjeden Bauhaus nå besluttet å kutte ut fyrverkerisalget fra og med i år, melder Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

- Vi har nok hatt magefølelsen at vi skulle tatt denne beslutningen tidligere, men nå kjente vi at «nei, dette går imot alt vi tror på», så nå må dette kapitlet være slutt, sier markedssjef Johan Saxne.

Han opplyser at også miljøhensyn og ulykkesrisikoen veier tungt i beslutningen. Tidligere har flere store kjeder i Sverige, som Plantagen, Coop og Axfood, sluttet å selge fyrverkeri.

Taper penger

Bauhaus selger årlig fyrverkeri for mellom 10 og 15 millioner kroner, og Saxne medgir at det er dårlig butikk å slutte med salget. Men fordelene veier tyngst, sier markedssjefen, som synes det føles selvmotsigende å ønske hunder velkomne i varehusene samtidig som de selger fyrverkeri.

Nå håper Bauhaus at også andre kjeder henger seg på - i det minste at det blir mer kontroll av fyrverkeri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer