Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor kranbil i full fyr på E6 ved Kløfta

Veien stengt i begge retninger. Skaper kø.

KRANBRANN SKAPER KAOS: Kø og kaos inn og ut av Oslo på grun av brann i en 48 tonn tung kranbil på E6 ved Kløfta.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRANBRANN SKAPER KAOS: Kø og kaos inn og ut av Oslo på grun av brann i en 48 tonn tung kranbil på E6 ved Kløfta. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 08.35 mottok politiet melding om at en 48 tonn tung kranbil, en såkalt mobilkran, står i brann på E6 ved Kløfta.

- Kranbilen har vært på vei nordover da det skjedde. Mobilkrana står i full fyr og brannvesenet jobber med å få det under kontroll, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

E6 er stengt i begge retninger. Kommer du nordfra, må du kjøre av ved Kløfta og ta gamleveien til Frogner før du igjen kan ta E6 i bruk. Kommer du sørfra, må du kjøre av ved Frogner.

Politiet legger ikke skjul på at situasjonen er dramatisk.

- Hvis brannvesenet ikke klarer å slokke brannen, risikerer vi at de åtte store gummihjulene tar fyr. Da er det fare for at veibanen blir ødelagt. Vi risikerer gjennomsmelting, sier Jahr.

Operasjonslederen sier det kan ta lang tid før E6 blir åpnet igjen.

I 9.30-tida hadde brannvesenet brannen under kontroll.

- Brannen er nå slokket, og vi jobber med å prøve og få trafikken i gang igjen, sier Jahr til Dagbladet klokka 09.50.

Politiet regner med at E6 sørgående etter hvert vil bli åpen for ferdsel.

- Hva som skjer nordover er mer usiikert. Veibanen har tatt skade, men det er foreløpig uvisst i hvor stort omfang. Vi må først finne ut hvor ille det er, sier Bjørn Jahr.