Stor-kupp i minibank

SOFIEMYR (Dagbladet): Politiet leter fortsatt etter gjerningsmennene som har fått med seg mer enn 3,3 millioner kroner fra tre forskjellige minibankraid i Follo utenfor Oslo de siste månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til i går ble 1,4 millioner kroner stjålet da Kreditkassens minibank i Landerudsenteret på Sofiemyr ble ranet.

I løpet av få minutter hadde tyvene fått plassert en dynamittladning og sprengt pengeautomaten i stykker .

Deretter tok de med seg kassabeholdingen og forsvant fra stedet i stor fart.

Defekt baklys

- Tyvene stakk trolig fra stedet i en mørk Audi A6 med defekt baklys. Like etter skal det også ha kjørt enda en bil fra åstedet. Dette var en mørk mellomstor bil med en siderute som var lysere enn de andre, opplyser politiinspektør Trond Dyvik ved Follo politidistrikt til Dagbladet.

Etterforskerne er også interessert i komme i kontakt med en person som ble sett gående på Sønsterudveien i nærheten av minibanken omtrent da tyveriet skjedde .

Det var ved 01.55-tida at politivakta i Ski fikk melding om at noe var galt ved Landerudsenteret. Flere vaktselskap hadde fått meldinger om utløste alarmer.

Minibanken til Kreditkassen var videoovervåket, men inneholdt ikke fargeampuller.
Banken utlovet i går ettermiddag en dusør på 25 000 kroner for opplysninger som kan oppklare saken.
- Vi utelukker ikke at det dreier seg om de samme gjerningsmennene i alle tre tilfellene. Vi har en mistanke om hvem som kan stå bak, og vi etterforsker saken ut fra en spesiell teori, sier vaktleder Eivind Valland ved Follo politidistrikt til NTB.

Millionutbytte

I mars forsvant ukjente gjerningsmenn med 1,7 millioner kroner da de kjørte inn i Steen & Strøms kjøpesenter på Vinterbro utenfor Oslo, og sprengte Den norske Banks (DnB) to minibanker i senteret. Gjerningsmennene forsvant fra stedet i stor fart og er fortsatt på frifot.

Knappe to måneder seinere ble DnB utsatt for et nytt minibankraid i Follo politidistrikt. 20. mai ble minibanken til DnB-filialen i Drøbak sprengt, og tyvene fikk med seg 200 000 kroner.

To personer iført finlandshetter ble observert idet de stakk fra stedet i en BMW personbil.

MINIBANK-KUPP: I løpet av få minutter fikk ranerne med seg 1,4 millioner kroner.