Stor leteaksjon avblåst i Lofoten

"Bil på havet" funnet i Svolvær, savnede i god behold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En storstilt leteaksjon i Lofoten i kveld med frykt for to omkomne personer, er avblåst med lykkelig utfall etter en drøy time. Både et vitne og politiet trodde en bil hadde kjørt rett i Sløverfjorden nord for Svolvær ved 21.45-tiden i kveld.

 En bulket bil med en rystet sjåfør og passasjer ble funnet i Svolvær.

 Sea King redningshelikopter, dykkere, Sivilforsvaret, Røde Kors og redningsmannskaper i båter var på ulykkesstedet før løsningen på mysteriet kom.

En skrekkslagen bilfører meldte til politiet at en bil med to personer som kjørte foran hadde gått rett i havet  på E10 ved Fiskebøl, nær ferjeleiet til Melbu. Det var mørkt og glatt, og ulykkesbilen skulle ha kjørt gjennom autovernet i en sving ut av en tunnel. 

-Vi klandrer ikke anmelderen som mistet bilen av syne. Det var bulk i autovernet, knekte stolper og karroseribiter igjen i veibanen,  blant annet et bilskilt, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved  Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Skiltet avdekket at eieren hadde lånt bort bilen. Både sjåføren og passasjeren hadde kommet seg til Svolvær og var på vei til legesjekk for egen maskin da de ble oppringt av politiet.

-De forklarte at de var så rystet etter smellen at de ikke hadde tenkt på å melde fra. Politi på stedet fårt ta en prat med dem mens de venter på legevakta. Vi noterer happy ending på noe som så veldig stygt ut, sier operasjonslederen.