Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor leteaksjon etter 12-åring

Det pågår i natt en storstilt leteaksjon på Romerike etter en 12 år gammel jente med Downs syndrom. Jenta ble meldt savnet fra hjemmet sitt i Lindeberg i Sørum kommune ved 19-tida i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jenta dro fra hjemmet i 19-tiden for å leke i nærområdet. Siden har ingen sett henne, sier vaktsjef Jan Martin Øien ved Romerike politidistrikt til Dagbladet. Familien flyttet til stedet for et halvt år siden og jenta var ikke kjent i området. Hun har ikke blitt borte tidligere.

12-åringen skal være svært tillitsfull overfor fremmede. - Men vi har ingen mistanker om noe kriminelt etter så kort tid. Men det er klart at vi har i bakhodet at jenta er svært lett å komme i kontakt med, sier Øien. Politiet har foreløpig ingen tips i forsvinningssaken.

Lite område

Letingen er konsentrert om et mindre område rundt tettstedet Lindeberg hvor jenta bor. - Letingen foregår på et begrenset område. Men det består av skog og jorder og er generelt et ulendt terreng, sier Øien.

Totalt var over 100 personer i natt ute i dette området og lette. I tillegg til politistryker med hunder og 30 personer fra Røde Kors-mannskaper, deltok mer enn 50 frivillige. I 01-tiden ble et helikopter fra Forsvaret, utstyrt med varmesøkende kamera, satt inn i letingen. Dette søket ble avsluttet en snau time senere på grunn av tett tåke i området. Politiet fortsatte søket med hunder og konstentrerte seg om området Rulla.

Dør-til-dør

Vaktleder Øien sier at det i dag vil bli aktuelt å gjennomføre en dør-til-dør-aksjon i området hvis nattens leting ikke gir resultater.

12-åringen er liten av vekst, 140 cm høy. Da hun forsvant hadde hun på seg en rosa, langermet genser, røde joggebukser og joggesko. Hun har lyseblondt, halvlangt hår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media